Arama sonuçları

13 milyon genç oy kullanacak: Gençler ise hem işsiz hem borçlu

13 milyon genç oy kullanacak: Gençler ise hem işsiz hem borçlu

Seçim takvimi hızlanıyor. 2023 seçimlerinde oy kullanacak 62,4 milyon seçmenin 13 milyonunu gençler oluşturuyor. Bu gençlerin yarısından fazlası ise ilk kez oy kullanacak. Ülkeyi kimin yöneteceğine oylarıyla karar verecek olan gençler, sandık başına büyük bir bunalım içinde gidiyor.

ÜNİVERSİTEDE BORÇLANIYORLAR

En dinamik oldukları dönemde ekonomik kriz ve hayat pahalılığı ile karşılaşan gençler, henüz üniversite çağında borçla tanışıyor. Eğitimlerini sürdürebilmek için öğrenim kredisi borcu ile üniversiteye başlayan gençler, okulun kapısından girdikleri ilk andan itibaren de birer banka müşterisi oluyor. Birgün’ün haberine göre son yıllarda üniversitelerin bankalarla yaptıkları anlaşmalarla her öğrencinin cebine bir de kredi kartı konuldu. Henüz üniversite kapısından adım atan öğrenciler, önce KYK’ye borçlanıyor, sonra öğrenim hayatı boyunca kredi kartı ile günü döndürmeye çalışıyor.

HEM BORÇLU HEM İŞSİZ

Mezun olunca da hem borçlu hem işsiz olarak yaşam mücadelesi başlıyor. TÜİK verilerine göre 20-24 yaş arasındaki 763 bin genç, 25-34 yaş arasındaki 1 milyon 131 bin genç işsiz. Her yıl yeni üniversite mezunlarının eklenmesiyle işsizlik sorunu büyüyor ve borç krizi yapılandırmalarla ötelense de sorun olduğu gibi duruyor.

Dr. Murat Kubilay genç işsizlikte de borçlulukta da daha en kötü döneminin yaşanmadığının altını çizdi.

10-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş