Arama sonuçları

150 yıllık Amerikan Kolejlerinde burslu okuma imkanı

150 yıllık Amerikan Kolejlerinde burslu okuma imkanı

Kuruluşları bir buçuk asır öncesine uzanan Üsküdar Amerikan Lisesi (UAA), İzmir Amerikan Koleji (ACI), Tarsus Amerikan Koleji (TAC) ve SEV Amerikan Koleji’nin (SAC) bağlı olduğu Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), öğrencilerine verdiği burs olanaklarını artırmak için yaptığı çalışmaları güçlendirerek sürdürüyor.

150 YILLIK AMERİKAN KOLEJLERİNDE BURSLU OKUMA İMKANI

Başarılı öğrencilerin maddi zorluklardan etkilenmeden iyi eğitim almalarına destek vermeyi hedefleyen SEV, kendisine bağlı 4 lisedeki öğrencilerine farklı burs seçenekleri sunuyor. Çatısı altındaki okullarda okuyan öğrenciler için mali ihtiyaç ve akademik başarı burslarına ek olarak Spor, Sanat ve Bilim Bursu da veriyor.

BURSLARIN YÜZDE 70’İ MALİ DESTEK BURSU

Bir yılı İngilizce hazırlık toplam beş yıllık eğitim programı olan SEV’e bağlı liselerde, bu yıl Hazırlık sınıfına kayıt yapacak öğrencileri farklı burs seçenekleri bekliyor. Her 5 öğrencisinden 1’ini burslu okutan SEV, gelecek eğitim-öğretim döneminde öğrencilerine toplam 60 milyon TL burs verecek. Bursların yüzde 70’ini mali destek bursu oluşturacak. Üsküdar Amerikan Lisesi’nde 2020-2021 yılında 14 milyon TL burs verilecek, her 4 öğrenciden 1’i burslu okuyacak, bursların yüzde 90’ını mali destek bursu oluşturacak. İzmir ve SEV Amerikan Kolejlerinde 11 milyon TL burs verilecek, her 4 öğrenciden 1’i burslu okuyacak ve bursların yüzde 60’ı mali destek bursu olacak. Tarsus Amerikan Kolejinde verilecek burs miktarı 11 milyon TL olacak, her 3 öğrenciden 1’i burs imkânına kavuşacak, bursların yüzde 30’unu mali destek bursları oluşturacak.

 

BURSA BAŞVURMAK KOLAY

 

SEV, okullara ve öğrencilerin ihtiyacına göre Mali Destek Bursu, Akademik Başarı Bursu ve Spor, Sanat ve Bilim Bursu olarak farklı burslar veriyor. Her bir bursun oranları koşullarına göre değişiklik gösteriyor ve okul ücretinin yüzde 100’üne varabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın LGS sonuçlarını açıklamasının ardından, SEV’e bağlı liselerin kayıt taban puanları web sitelerinde açıklanıyor. Kayıt dönemlerinde başvurular değerlendiriliyor ve veliler bilgilendiriliyor. Burs olanaklarından yararlanmak isteyen öğrenciler ise okulların internet adresi üzerinden kolayca başvuruda bulunabiliyor. SEV ve liselerinin verdiği burslarla ilgili detaylı tüm bilgilere okulların web sitelerinden ulaşılabilir ve başvurular ilgili linklerden yapılabilir: www.uaa.k12.tr / www.sevkoleji.k12.tr/ www.aci.k12.tr / www.tac.k12.tr / www.sev.org.tr

 

BURSLU ÖĞRENCİLERİN GURUR TABLOSU

SEV’e bağlı liselerde burslu okuyan öğrenciler, başarılarıyla hem okullarının hem ülkemizin gururu oluyorlar. ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe, Koç, Sabancı gibi Türkiye’nin en saygın üniversitelerini kazanan, Harvard, Yale, Oxford, Princeton, Stanford gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinden yüzde yüze varan oranlarda burslu kabul alan öğrenciler, ülkemizi temsil etmek üzere geleceğe uğurlanıyor. Geçen yıl ACI’da mezun olan öğrencilerin yüzde 19’u, UAA’da yüzde 24’ü, TAC’de yüzde 40’ı, SAC’de ise yüzde 22’si burslu olarak eğitim gördü.

 

BÜTÜNCÜL EĞİTİMLE GELECEĞE HAZIRLIK

SEV’e bağlı dört lisede öğrenciler Matematik, Fen gibi tüm derslerdeki güçlü akademik programla birlikte onlarca sosyal kulüpte spor, sanat, sosyal sorumluluk gibi hayatın her alanına hâkim, çok yönlü dünya vatandaşları olarak geleceğe hazırlanıyorlar.  Hazırlık sınıfı dâhil beş sınıf seviyesinde öğrenciler ana dili gibi İngilizce öğreniyor, ikinci yabancı dil de tercih edebiliyorlar. Uluslararası Bakalorya (IB) programıyla uluslararası geçerliliği olan ikinci bir diploma ile mezun olabiliyorlar. Yurt İçi Üniversiteler ve Yurt Dışı Üniversiteler Danışmanlığı bölümleri; öğrencilere hedeflerini belirlemeleri, hazırlanmaları için her türlü desteği veriyor.

 

YATILILIK VE GİRİŞ BAŞARI BURSU

İzmir ve Tarsus Amerikan Kolejleri, köklü ve tam donanımlı eğitim geleneğine dâhil olmak isteyen öğrencileri, burs olanakları, kız ve erkek yatılılık programları ile destekliyor. Böylece, Türkiye’nin dört bir yanındaki farklı bölgelerden gelen yüzlerce öğrenci, hayalini kurduğu tam donanımlı lise eğitimine kavuşma imkânı buluyor. Yaklaşık 40 ilden öğrencinin buluştuğu İzmir ve Tarsus Amerikan Kolejinde, yatılı burslu okuma olanağı bulunuyor. Ayrıca üç lisesinde (Tarsus, İzmir ve SEV Amerikan Kolejleri); kayıt yaptıran en yüksek puanlı öğrencilere, yüzde 100 ‘Giriş Başarı Bursu’ veriliyor. Bu burs 5 yıl boyunca devam ediyor.

 

FARKLI BURS SEÇENEKLERİ

SEV’in verdiği burslar, ‘Mali Destek Bursu’ ve ‘Başarı Bursu’ olmak üzere iki ana başlık altında toplanıyor. LGS’de yeterli puan alarak SEV liselerine kayıt yaptırma koşullarını sağlayan ancak yeterli maddi olanağı olmayan öğrenciler için Mali Destek Bursu veriliyor.

Bu burs ihtiyaca göre farklı oranlarda sunuluyor. SEV’de gelecek yıl bursların yüzde 70’ini mali destek bursu oluşturacak.

 

BAŞARI BURSLARI

Öğrencilerinin çok yönlü bireyler olarak yetişmesini hedefleyen SEV’in üç ayrı kategoriye ayırdığı Başarı Bursları, sadece akademik başarıya değil, sanat, bilim ve sporda başarı sağlayan öğrencileri de desteklemeyi hedefliyor. Başarı Bursları; Giriş Başarı Bursu, Ara Sınıf Başarı Bursu ve Spor, Sanat ve Bilim Bursu olarak sınıflanıyor.

 

AKADEMİK BAŞARI BURSU

Akademik başarı bursu, liseye giriş sınavında en yüksek puan almış öğrenciler ile ara sınıflarda en yüksek yıl sonu not ortalamasını sağlamış öğrencilere verilen başarı bursudur. Akademik Başarı Bursu iki şekilde veriliyor:

 

Giriş Başarı Bursu:

SEV’in liselerine yeni kayıt olacak öğrencilere verilen başarı bursudur. Özel Okullar Başvuru Kılavuzunda belirlenen takvimdeki 1. kayıt döneminde kayıt yaptıran en yüksek puanlı öğrencilere sağlanıyor.

Bu sene İzmir Amerikan Kolejinde 3 öğrenciye ve Tarsus Amerikan Kolejinde 8 öğrenciye, SEV Amerikan Kolejinde de 10 öğrenciye Giriş Başarı Bursu verilecek. Bu burstan öğrenci beş yıl boyunca yararlanabilecek.

 

Ara Sınıf Başarı Bursu:

Tarsus Amerikan Koleji, İzmir Amerikan Koleji ve SEV Amerikan Kolejinde okumakta olan öğrencilere verilen başarı bursudur. Ara sınıflarda okuyup bir önceki ders yılının sonunda kendi sınıf seviyelerinde en yüksek yıl sonu not ortalamasını sağlamış öğrencilere sağlanıyor. Süresi bir yıl olan bu bursu alan öğrenci aynı zamanda mali destek bursuna da başvurabiliyor.

 

SEV SPOR, SANAT VE BİLİM BURSU

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), akademik alanda başarılı olduğu kadar çok yönlü ve mutlu bireyler yetiştirmeyi hedef ediniyor. Bu nedenle öğrencilerinin sportif ve sanatsal faaliyetlere katılmasını ve bilimsel yarışmalarda yer almasına destek veriyor. Bu alanlarda başarılı olmuş öğrencileri desteklemek için de Spor, Sanat ve Bilim Bursu veriyor.

SEV çatısı altındaki liselere yeni kayıt yaptıracak veya halen eğitimine devam eden sporcu, sanatçı ve araştırmacı öğrenciler, lise eğitimlerini kapsayan 5 yıl süresince okul ücretinin yüzde 50’si oranında burs alabiliyor. Aynı öğrenci spor, sanat ve bilim alanlarından bir tanesinden burs alabilirken, okulun mevcut Mali Destek Bursundan da yararlanma olanağı devam ediyor. Mali Destek Bursundan yararlanan öğrencinin bursu, spor, sanat veya bilim bursunun üzerine eklenerek yüzde 100’e ulaşabiliyor.

 

SEV Spor Bursu koşulları:  

Spor Bursu’ndan yararlanabilmek için adayın olimpik spor dallarından birinde ya da satrançta milli sporcu olması ve aktif sporculuğunun devam ediyor olması gerekiyor. Ayrıca Türkiye Kulüpler Şampiyonasında ya da Türkiye Okullar Şampiyonasında ilk 4 dereceye giren takımlarda oynamış olanlar, bireysel spor dallarında spor yapanlardan ‘geniş katılımlı’ Türkiye Şampiyonalarında ilk 3 dereceye girmiş olanlar bu burstan yararlanmak için başvurabiliyor.

 

SEV Sanat Bursu koşulları:

Devlet Konservatuvarında yarı zamanlı öğrenci olarak okuyan veya konservatuvardan mezun olmuş olan veya Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenmiş (UNICEF, UNESCO gibi) uluslararası yarışmalarda ilk 3 dereceye girmiş olanlar, burstan yararlanmak için başvurabiliyor.

 

SEV Bilim Bursu koşulları:

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatında, ortaokul öğrenciliği sırasında altın, gümüş ya da bronz madalya alan öğrencilere, SEV liselerine kayıt yaptırmaları durumunda veriliyor.

Bu yazı advertoryal içeriktir

10-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş