Arama sonuçları

1532 ders müfredatı EBA’ya alındı

1532 ders müfredatı EBA’ya alındı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) zorunlu ve seçmeli derslerin tamamına yakını Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) eklenerek öğrenci ve öğretmenlerin erişimine açıldı. Bu kapsamda, 153’ü Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne, 113’ü Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’ne, 71’i Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne, bin 195’i Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne ait toplam bin 532 ders müfredatı sisteme tanımlandı. İlerleyen dönemde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü görev alanındaki tüm okul tipleri ve ders müfredatları ile Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri alan derslerinin müfredatları da EBA’daki yerini alacak.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce (YEĞİTEK), 2023 Eğitim Vizyonu’ndaki hedefler ve teknolojik gelişmeler ışığında yenilenen EBA’da öğrenci ve öğretmenlerin ders müfredatlarına ulaşabilmesine de imkan tanındı. Bu kapsamda zorunlu ve seçmeli derslerin müfredatlarının tamamına yakını EBA’ya tanımlandı. EBA’da daha önce 157 ders müfredatı bulunurken yapılan çalışmalar sonucunda, 153’ü Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne, 113’ü Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne, 71’i Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne,  bin 195’i Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne ait toplam bin 532 ders müfredatı sisteme eklendi. Böylece ders kitapları, modül PDF’leri, etkileşimli kitaplar, anlatım videoları, sınavlar ve uygulamalar gibi derslere ait tüm içeriklerin EBA’da yer alması sağlandı.    

Ayrıca içeriklerin 'ünite-konu-kazanım-dal-modül' seviyesinde ilişkilendirmesi yapılarak, öğretmen ve öğrencilerin erişimi kolaylaştırıldı. 

BRANŞ ÖĞRETMENLERİ DE ÇALIŞMA GÖNDEREBİLECEK   

Toplam bin 532 ders müfredatının sisteme girilmesiyle branş öğretmenleri de öğrencilerine çalışma gönderebilecek, içerik üretimi yapabilecek ve soru-sınav oluşturabilecek.    

EBA’nın eski sürümünde içerik bulunan derslere ait müfredatlara sadece bu branşların öğretmenleri tarafından erişilebilirken, yeni EBA’yla diğer öğretmenlerce önceden üretilen ve yayımlanan içeriklere de ulaşılarak kullanabilmeleri mümkün hale getirildi.

SIRADA ÖZEL EĞİTİM VE GÜZEL SANATLAR VAR    

Öte yandan, ilerleyen süreçte EBA’ya çeşitli alan derslerinin müfredatlarının tanımlanması ile ilgili de yeni çalışmalar hayata geçirilecek. Bu kapsamda, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü görev alanındaki tüm okul tipleri ve ders müfredatları ile Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri alan derslerinin müfredatlarının sisteme tanımlanması sağlanacak.

19-10-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş