Arama sonuçları

'1773 İTÜ Teknopark' proje başvurularını almaya başladı

'1773 İTÜ Teknopark' proje başvurularını almaya başladı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), yeni bir anlayış ve yapılanmayla kurulan "1773 İTÜ Teknopark"ın proje başvurularını almaya başladığını duyurdu.

Üniversiteden yapılan açıklamada, İTÜ'nün farklı sanayi alanlarını kucaklamayı amaçlayan teknopark oluşumuna, Türkiye'nin sanayi ve ticaret alanındaki önemli kurum ve kuruluşlarının da destek verdiği belirtildi.

GÜÇLÜ ORTAKLIK YAPISI

Yüzde 61'lik hissesi İTÜ'ye ait olan teknoparkın güçlü bir ortaklık yapısı bulunduğu aktarılan açıklamada, şöyle denildi: "Bu kapsamda, İstanbul Ticaret Odası, TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ, Teknopark İstanbul, Havelsan AŞ, SAHA İstanbul Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği de teknoparkın hissedarları arasında yer alıyor. Teknoparkın hissedar ve paydaşları barındıracağı projeler, yaratacağı kaynaklar ve araştırma imkanlarıyla Türkiye'ye ve İTÜ'ye büyük güç katmayı hedefliyor."

ÇOĞUNLUK HİSSESİ İTÜ'DE

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ Rektörü ve 1773 İTÜ Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Koyuncu, önceki teknopark deneyimlerinden farklı olarak bu sefer İTÜ'nün çoğunluk hissesine sahip olduğunu kaydetti.

Koyuncu, sadece yazılım değil tüm fakültelerin araştırma alanlarında, yerli ve yabancı sanayi kuruluşlarıyla daha geniş bir aralıkta AR-GE faaliyetlerini üniversiteyle yakın işbirliği içinde yürüteceklerinin altını çizdi. Koyuncu, teknoparkın genel müdürlüğüne İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Tunçalp'in atanmasına karar verildiğini bildirdi.

İLAVE BİNALAR YAPILMAYACAK

İTÜ'nün yüksek oranda hissedar olması sayesinde her dönem üniversite ile teknopark arasındaki eşgüdüm ve yakın çalışmanın korunabileceğine dikkati çeken Koyuncu, şunları kaydetti:

"Bunları yaparken yerleşkelerimizin yoğunluğunu ilave büyük ofis binaları yaparak daha da artırmayacağız. Tüm sanayi alanlarındaki kurum ve kuruluşları İTÜ ile birlikte AR-GE yapmak üzere Ayazağa ve Florya'ya bekliyoruz. Bu bölgelerdeki 2 binamızı önümüzdeki aylarda İTÜ yerleşkeleri etrafında yapacağımız çalışmalar izleyecek. Kuluçka ve hızlandırma programlarımızla, sanayi için teknoloji ürünleri geliştirenler başta olmak üzere girişimcilik ekosisteminin hep yanında olacağız. İleri teknoloji üretenlerin yolunun açılması için tüm gücümüzle çalışacağız."

1773 İTÜ Teknopark hakkında daha detaylı bilgi ve teknoparkta yer almak isteyen proje sahipleriyle girişimciler için başvuru formları www.1773ituteknopark.com adresinde yer alıyor.

21-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş