Arama sonuçları

18 milyon öğrenci EBA ve TRT kanallarından eğitim alacak

18 milyon öğrenci EBA ve TRT kanallarından eğitim alacak

18 milyon öğrenci EBA ve TRT kanallarından eğitim alacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 16 Mart'tan itibaren bir hafta tatilinin ardından 23 Mart'tan itibaren bir hafta boyunca öğrencilerin nasıl uzaktan eğitim alacaklarını açıkladı. 18 milyon öğrenci bir hafta süresince uzaktan eğitim alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve 4.5 saat süren koronavirüs ile ilgili toplantının ardından eğitimle ilgili alınan tatil kararı alındı. 

Toplantıdan 18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ile 7.5 milyon üniversiteliyi ilgilendiren karar çıktı. Buna göre okullarda 6-10 Nisan tarihleri arasında yapılacak ara tatil, öne çekildi. Bu tatil 16-23 Mart tarihleri arasında yapılacak. Bunun ardından ise öğrenciler okula devam etmeyecek. Bir hafta daha evlerinde olacak. Eğitim ise uzaktan online olarak yapılacak.

18 MİLYON ÖĞRENCİ EBA VE TRT KANALLARINDAN EĞİTİM ALACAK

İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu uzaktan eğitimin nasıl olacağını açıkladı. Selçuk'un açıklamasından satır başları şöyle:

"Haftalık ders programları yeniden yapılandırılarak EBA ve TRT aracılığıyla internet ve TRT üzerinden eğitim verilecek. Tam gün, yarım gün, senkron mu, asenkron mu olacağına dair bir tablo paylaşılacak.

EBA sisteminin Elazığ depremi sonrasında da kullanıldığının altını çizen Selçuk, bu sistemin devam ettirileceğini açıkladı. EBA'da akademik destek platformu üzerinden liselere geçiş sistemi kapsamı üzerinden öğrencilerin sınavlarına ücretsiz destek ile hazırlanmaya devam edeceklerini de söyledi.

'BİRKAÇ YENİ TELEVİZYON KANALI ÜZERİNDEN DERSLER VERİLECEK'

Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzmanlarla birlikte en ince ayrıntılar çalışılarak uzaktan eğitim sisteminin öğrencilerin hizmetine hazır hale getirildiğini söyledi.  Selçuk, TRT üzerinden birkaç yeni kanal kurulacağını ve öğrencilerin bu yeni kanallar üzerinden farklı öğrenme ve sınıf seviyelerine göre öğrencilerin kendi derslerini alabileceğini söyledi.

YENİ KANALLAR KURULACAK

Selçuk, şöyle dedi: "Bununla ilgili tüm ayrıntılı teknik bilgiler paylaşılacak. İlkokul öğrencilerimiz bu televizyon kanallarından, EBA’dan yararlanacaklar. Canlı anlatımlar, video kütüphaneler, canlı ya da tam gün izlenebilecek içerikler olacak.  Veliler ve öğrenciler bu süreçte ne yapacaklarını EBA ve MEB sitelerinden takip edebilirler. 23 Mart’ta teknik eğitime başlarken ailelelri teknik konuda bilgilendireceğiz" dedi. 

'OKULLARDA DEZENFEKTE İŞLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK'

Korona virüsü süresince okulların yoğun bir şekilde dezenfekte edildiğini söyleyen Selçuk, "Okulların dezenfeksiyonu tatil sürecinde de devam edecek" dedi.

MEB'DEN ÜÇ AŞAMALI PLAN

MEB'in bu süreçte üç aşamalı bir plan izlediğini söyleyen Selçuk, bu adımları okulların ve ailelerin sosyal medya ve bültenler üzerinden bilgilendirilmesi, eğitim dışı saat ve günlerde eş zamanlı hijyen ve her yerden her zaman ücretsiz eğitim altyapısı olarak özetledi.

Selçuk, bu süreçte de 04440632 numaralı MEBİM hattının 7 gün 24 saat süresince uzaktan eğitim ile ilgili destek vereceğini söyledi. 

'ÖĞRENCİLERİMİZ 1 HAFTA İSTİRAHAT ETSİNLER'

Bu süreçte en önemli görevin velilere düştüğünün altını çizen Selçuk, "Öğrencilerimizin önümüzdeki bir haftayı dinlenerek, hobileriyle ilgilenerek, kitap okuyarak, bireysel spor yaparak geçirmelerini rica ediyoruz" dedi. Selçuk, ayrıca öğrencilerin çocuk edebiyatı örneklerini de okumalarının önemini belirtti.

'ÖZEL OKULLARIN 11 VE 12. SINIF PROGRAMLARI İÇİN ÇÖZÜM DÜŞÜNÜLECEK'

Özel okulların 11 ve 12. sınıflarının EBA sistemine dahil olmadığının sorulması üzerine Selçuk, "O konuyla ilgili ne yapabiliriz bir bakalım" dedi. Selçuk, sorular üzerine anaokulu ve kreşler ile engelli öğrencilerin de bu sürece dahil olduğunu belirtti.

'ÖĞRENCİLERİN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI'

Okulların daha geç kapanmasının söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Selçuk, "Öğrencilerin sınavları dahil olmak üzere hiçbir şekilde mağdur olmamaları için tüm tedbirler alındı. Öğrencilerimizin farklı senaryolar durumunda neler yapılacağı hepsi hazır. Zamanı geldiğinde açıklamalar yapılacak" dedi.

'ÖĞRETMENLERİMİZ MAĞDUR OLMAYACAK'

Selçuk, durumun olağanüstü olduğunun altını çizerek,"Öğretmenler maaş alacak mı? Bunlar bürokratik ayrıntılar. Hiç kimseyi mağdur etmeyecek şekilde önlemler alınır, merak etmeyin" dedi. Selçuk, şöyle dedi:

ÖĞRETMENLER EVDE OLACAKLAR

"Bu durum olağanüstü bir durum. Öğretmenlerimizin okullarda bulunmalarını beklemiyoruz, evde olmalarını bekliyoruz. Çok acil bir durum olmadıkça şehir dışına çıkmamamalarını tavsiye ediyoruz."

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, pazar günü yapılacak Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'nın ise iptalinin söz konusu olmadığını bildirdi.

12-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş