Arama sonuçları

18 milyon öğrencinin yarısında internet yok

18 milyon öğrencinin yarısında internet yok

18 milyon öğrencinin yarısında internet yok. Türkiye'de bir yılı aşkın süredir devam eden uzaktan eğitimde sorunların hala aşılmamış olması eleştirilerin odağında. Bir hafta sonra ara tatile girecek olan 9 milyon çocuğun internete erişimi yok. 961 mahallesi bulunan İstanbul'da bile 151 kırsal mahallede uzaktan eğitim altyapısı bulunmuyor.

9 MİLYON ÖĞRENCİ İNTERNETE ERİŞEMİYOR

Karar Gazetesi'nin haberine göre, pandemi nedeniyle bir yıldan fazla süredir evde kapalı olan öğrenciler haftaya cuma günü ara tatile girecek. Öğrenciler girdikleri sınav üzerinden değil de EBA TV'de derslere katılımından karne verilecek. Ancak evinde interneti ve televizyonu olmayan milyonlarca öğrencinin durumunun ne olacağı ise bilinmiyor.

Konuyu İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Taylan Yılsız İBB Meclisi'nde İstanbul üzerinden gündeme getirdi. Türkiye genelinde 9 milyon çocuğun internet erişiminin bulunmadığını söyledi. AKP iktidarının dünyanın en çok gerisine düştüğü alanın uzaktan eğitim olduğunu vurgulayan Yıldız  şunları söyledi:

"Bizde sınıfta yaşanan deneyimi bilgisayar ortamına aktarmaktan öteye gidemeyen, yapay zekanın nimetlerinden yararlanamayan ve interaktif olmayan bir uzaktan eğitim sistemi ve bu düşük kaliteli yapıya bile adeta bir can simidi gibi sarılması zorunlu olan çocuklarımız var.

Şu an Türkiye'de 9 milyon çocuğun internete erişimi yok. Dijital uçurumun büyüklüğüne bakın. Okullara giden öğrencilerin yarısının gözünü bağladığınızı, kulağını tıkadığınızı düşünün. Bu çocuklar geleceğe nasıl hazırlanacak? Nasıl eşit şartlarda akranıyla mücadele edecek? Eğitimde fırsat eşitliği için her çocuğumuzun internete erişimi olmalı. İstanbul'umuzun da 961 mahallesine baktığımızda bunların 151'inin kırsal mahalleler olduğunu görmekteyiz. Ve bu 151 kırsal mahallenin birçoğunda uzaktan eğitimi destekleyecek bir internet altyapısı yok."

16-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş