Arama sonuçları

1'lerin okula başlamasıyla vaka sayısı arttı mı? Bakan Koca ne dedi?

1'lerin okula başlamasıyla vaka sayısı arttı mı? Bakan Koca ne dedi?

1'lerin okula başlamasıyla vaka sayısı arttı mı? Bakan Koca ne dedi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Özellikle şu dönemde ilave, daha sert tedbirler almak gibi bir yaklaşımımızın olmadığını söyleyebilirim" dedi.

Koca, Ordu, Çorum, Tokat, Amasya, Sinop ve Samsun'un sağlık müdürleri ve saha koordinatörlerinin katılımıyla Samsun Sağlık Müdürlüğü'nde değerlendirme toplantısı yaptı. Koca ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

1'LERİN OKULA BAŞLAMASIYLA VAKA SAYISI ARTTI MI? BAKAN KOCA NE DEDİ?

Koca'ya "Okulların açılması vaka sayılarını etkiledi mi?"  sorusu yöneltildi. Koca, okulların açılmasıyla eğitim alan öğrenciler açısından herhangi bir artış olmadığını, bir sorun bulunmadığını çok rahatlıkla söyleyebileceğini belirtti.

"6 ilimizde ortalama vaka sayılarındaki düşüşü ifade ettim. Yani yüzde 30'lardan, yüzde 55'lere 60'lara kadar düştüğünü, bununla beraber poliklinik sayılarında da giderek yarı yarıya neredeyse azalmanın olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Dolayısıyla şu dönemde vaka sayısının ayrıca düştüğü bir dönem olduğunu... Zaten başlayan hazırlık ve birinci sınıfta ve tercihe bağlı olarak gelen öğrencilerimizdi. Bu anlamda da şu an önemli bir sorun olmadığını... Önümüzdeki haftalarda Bilim Kurulu bu salgının seyrini değerlendirerek kademeli geçişi gündemine alacaktır."

26-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş