Arama sonuçları

200 işçi alınacak: 45 bini üniversiteli 52 bin kişi başvurdu

200 işçi alınacak: 45 bini üniversiteli  52 bin kişi başvurdu

Operatör şoför, ağır vasıta şoförü, büro elemanı ve park bahçelerde görevlendirmek için 200 işçi alımı yapacak olan Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ilanında talep patlaması yaşandı. İlana şu ana kadar 45 bini üniversite mezunu toplam 52 bin kişi başvurdu.

Sözcü’den Ali Ekber Şentürk’ün hberine göre Adana’da operatör şoför, ağır vasıta şoförü, büro elemanı ve park-bahçelerde görevlendirmek için 200 işçi alımı için ilan açıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, başvurular devam ettiği için sayının artabileceğini ifade etti.

YÜZDE 90’I ÜNİVERSİTE MEZUNU

Karalar şöyle konuştu: “200 eleman alacağız, şu ana kadar 52 bin kişi başvurdu. Bunların yüzde 90’ını da üniversite mezunları oluşturuyor. Şimdi bu üniversite mezunlarına hangi işi vereceğiz? Bir kere uzmanlık alanları farklı. Mesela kadın, erkek sosyal bilimler mezunu başvuruyor, onu park bahçelerde mi görevlendireceğiz, ağır vasıta şoförü olarak mı? Bu kadar çok üniversite kurulursa ve ona göre iş alanı yaratılmaz ise ülkenin geleceği nokta bu olur. Gençler ne yapsın, çaresiz. Biz de mümkün olduğunca el uzatmaya çalışıyoruz ama bir noktadan sonra tıkanıyor. Biz de, belediyeler olarak bunun altında eziliyoruz.”

Fotoğraf: Sözcü

29-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş