Arama sonuçları

2015 ÖSYS Kontenjan Kılavuzu'nu Yayımlandı

2015 ÖSYS Kontenjan Kılavuzu'nu Yayımlandı

ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) tamamlanmasının ardından öğrencilere ön bilgilendirme yapmak için ÖSYS Yükseköğretim Programları Kontenjanları Kılavuzu'nu yayımladı. Üniversite tercihleri 6-14 Temmuz arasında yapılacak. Adayların 30 tercih hakkı var.

BU SÜRE İÇİNDE DEĞžİŞžİKLİK YAPILACAK

Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyenler 6-14 Temmuz tarihleri arasında bunu yapabilecek. 14 Temmuz’dan sonra bir daha tercih listesinde değişiklik yapılamayacak.

SIRADA SONUÇLARIN AÇIKLANMASI VAR

Hem Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) hem de LYS yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından 6 Temmuz'dan itibaren adaylar için tercih süreci başlayacak. YGS Y-Yerleştirme Puanları 140'ın altında olanlar eğer sınavsız geçiş hakları yoksa tercih yapamayacak. YGS puanları 140-180 olanlar önlisans ve açıköğretim programlarını, LYS puanları 180 ve üzerinde olanlar ise lisans programlarını tercih edebilecek. LYS puanı 180'den küçük olanlar YGS puanlarıyla öğrenci alan lisans ve açıköğretim programlarını tercih listelerine alabilecek.

KAYITLAR 3-7 AОUSTOS’TA
Üniversitelere kayıtlar 3-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Kayıttan sonra boş kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Bunun için ÖSYM adaylardan 15 TL alacak. 

​Kılavuza www.osym.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf: AA 

Bu blog Anadolu Ajansı abonesidir

23-06-2015


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş