Arama sonuçları

2019 LGS: 1. nakil yerleştirmelerinde puanlar ne oldu?

2019 LGS: 1. nakil yerleştirmelerinde puanlar ne oldu?

2019 LGS: 1. nakil yerleştirmelerinde puanlar ne oldu? Liseye Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirmeleri kapsamında bu yıl iki kez uygulanacak nakil uygulamasında ilk yerleştirme sonuçları açıklandı. Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde tıptı ilk yerleştirmede olduğu gibi boş kontenjan bulunmuyor.

2019 LGS: 1. NAKİL YERLEŞTİRMELERİNDE PUANLAR NE OLDU?

Liselerin taban puanlarının değişmediği, birçok okulda ise yükseldiği görüldü. Örneğin ilk merkezi yerleştirmede taban puanı 500 olan Galatasaray Lisesi’nde bu puan yine 500 olarak kaldı. İlk yerleştirme sonuçlarının ardından bu lisede 9 boş kontenjan oluşmuştu. Yine yüksek puanla öğrenci alan liselerden biri olan İstanbul Erkek Lisesi’nde 1 boş kontenjan vardı. Lisenin ilk merkezi yerleştirme puanı 497,4124 olmuştu. İlk nakil yerleştirme sonuçlarında da bu puan düşmedi, aynı kaldı. Yine Kabataş Erkek Lisesi’nde de İngilizce bölümünde 7 kontenjan vardı ve ilk merkezi yerleştirme puanı 494, 8246 olmuştu. İlk nakil yerleştirme puanı da 494, 5702 oldu.

Kısaca ilk nakil uygulamasından sonra okulların puanları ya aynı kaldı, ya da yükseldi. Çok az sayıdaki okulda ise 1 puan kadar düşüşler görüldü.

İSTANBUL’DAKİ ANADOLU LİSELERİ NAKİL DÖNEMİ PUANLARI: TIKLAYINIZ

İSTANBUL’DAKİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ NAKİL DÖNEMİ PUANLARI: TIKLAYINIZ

İZMİR’DEKİ ANADOLU LİSELERİ NAKİL DÖNEMİ PUANLARI: TIKLAYINIZ

İZMİR’DEKİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ NAKİL DÖNEMİ PUANLARI: TIKLAYINIZ

ANKARA’DAKİ ANADOLU LİSELERİ NAKİL DÖNEMİ PUANLARI: TIKLAYINIZ

ANKARA’DAKİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ NAKİL DÖNEMİ PUANLARI: TIKLAYINIZ

05-08-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş