Arama sonuçları

2019 LGS: Devlet ve özelde takvim çakıştı. Kolejler puanlarını açıklıyor

2019 LGS: Devlet ve özelde takvim çakıştı. Kolejler puanlarını açıklıyor

2019 LGS: Devlet ve özelde takvim çakıştı. Kolejler puanlarını açıklıyor. Aralarında yabancı özel liselerin de olduğu okullarda ilk ön kayıtlarını almaya 26 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Okullar 3 kez ön kayıt-kesin kayıt dönemi yapacak. Ardından boş kontenjanlar için serbest kayıt dönemi başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (LGS) tercih kılavuzunu açıkladıktan sonra Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla öğrenci alacak özel okullar da kendi kayıt takvimlerini duyurdu.

2019 LGS: DEVLET VE ÖZELDE TAKVİM ÇAKIŞTI. KOLEJLER PUANLARINI AÇIKLIYOR

Özel okullarda ilk ön kayıt dönemi 26 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Özel okullarda kayıt süreci devlet liseleri için tercihlerin son bulduğu 12 Temmuz’da bitecek. Devlet liseleri için tercihleri de 1-12 Temmuz tarihlerinde. Özelde ilk kayıt döneminde devlet liseleri için tercihler de başlayacak.

Türkiye Özel Okullar Derneği’ne üye İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Tarsus’da bulunan 74 okul LGS puanıyla öğrenci alacak.

Buna göre aralarında Alman, Amerikan, Fransız, İtalyan, Avusturya liselerinin de olduğu yabancı özel liseler ile Türk özel okullar taban puanlarını bugünden itibaren açıklamaya başlıyor.

2019 LGS: KOLEJLER TABAN PUANLARINI AÇIKLIYOR. ÖZEL OKULLARDA KAYIT TAKVİMİ ÇIKTI

Okullar, 3 kez önkayıt-kesin kayıt yöntemiyle öğrenci alacak. Bu dönemin sonunda boş kontenjan kalan liseler serbest kayıt dönemine geçecek. Kolejlerde kayıt dönemi 26 Haziran’da başlayacak ve en son kayıtlar ise 12 Temmuz’da son bulacak.

KAYITLAR NASIL YAPILACAK?

Özel okullar puanlarını açıkladıktan sonra puanınız tutuyorsa birden fazla okula ön kayıt yaptırabileceksiniz. Okullar puanlarına göre öğrencileri kontenjanları kadar sıralayacak. Kesin kayıt yaptıran devlet liseleri için tercih yapamayacak.

İŞTE OKULLARIN KAYIT TAKVİMİ

 

İŞTE LGS PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN LİSELERİN LİSTESİ

 

25-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş