Arama sonuçları

2019 LGS ne zaman yapılacak?

2019 LGS ne zaman yapılacak?

2019 LGS ne zaman yapılacak? Bugünlerde en çok sorulan soru bu. 8’inci sınıfta okuyan 1.2 milyon öğrencinin katılacağı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) bu yıl ikinci kez yapılacak. Öğrenciler LGS sonuçlarına göre sınavla öğrenci alan liselere yerleşecek. Aralarında yabancı özel liselerin de olduğu okullar LGS puanlarıyla öğrencilerini alacak.

 

2019 LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

 

1 milyonu aşkın öğrenci ve velisinin merakla beklediği LGS için tarih henüz belli değil. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimin henüz netleşmediğini söyledi.

1 Haziran 2019 Cumartesi günü sınav tarihi olarak dile getiriliyor olsa da doğrulanmış değil.

 

BAYRAM TATİLİ BAŞLAYACAK

 

1 Haziran tarihi sınav günü olabilir mi? Bu tarih Cumartesi gününe denk geliyor ama 4 Haziran Şeker Bayramı arifesi. Bir tek 3 Haziran Pazartesi günü işgünü olarak görünüyor. Genel olarak da hükümet eğer arada bir gün varsa tatili birleştiriyor. Bunu turizmciler de talep ettiği için 9 günlük bir bayram tatili olabilir.

GEÇEN YIL NE OLMUŞTU?

Geçen yıl okullar 8 Haziran’da kapanmış ve sınav da okullar kapanmadan bir hafta önce 2 Haziran’da yapılmıştı. 2019 öğretim yılı ise 14 Haziran Cuma günü son buluyor. Bir hafta öncesi ise 8 Haziran Cumartesi. Bu gün de yine bayram tatilini kapsayacak.

MEB bu durumda da en iyi seçenek olarak okullar kapandıktan sonra 15 Haziran Cumartesi gününü seçebilir. Ancak bugünün de sıkıntısı şu. Sınavdan sonra itiraz süresi, tercihler ve yerleştirme takviminde sarkmalar söz konusu olabilir. Bir başka seçenek olarak da 25 Mayıs da bir seçenek olarak görünüyor.

 

ÜNİVERSİTE SINAVLARI DA VAR

 

Çünkü sırada üniversite sınavları YKS var. Onlar da genel olarak haziran ayının son haftasında yapılmış oluyor.

 

MEB TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Ama Haziran ilk ve ikinci haftaları bayram tatiline denk geliyor gibi görünüyor. Birçok aile de bayram için tatil planı yapıyor. Bu yüzden de Milli Eğitim Bakanlığı’nın ailelerin programını da dikkate alarak, LGS takvimini açıklaması yerinde olacak.

2019 LGS ile ilgili yalnızca tarihin değil, başka konuların da netleşmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2019 yılında da LGS'nin süreceğini, yapısal değişiklikler de yapılmayacağını, yerleştirme sistemiyle ilgili iyileştirmeler olacağını söyledi.

 

BU SORULARA DA YANIT GEREKİYOR?

 

Ama bu değişikliklerin neler olacağını da bir an önce netleştirmeleri gerekiyor.

Örneğin 3 yanlış 1 doğruyu götürecek mi?

Yerel yerleştirme kriterlerinden hangileri geçerli olacak?

Okul notu ne kadar etkili olacak?

Sorular yine aynı nitelikte mi olacak?

Örnek sorular ne zaman yayımlanacak?

Sınavla öğrenci alan liselerin sayısı artacak mı?

Umarız 23 Ekim’de açıklanacak 3 yıllık makro planın ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 1 milyondan fazla 8’inci sınıf öğrenci ve velisinin merakla beklediği bu sorulara da yanıt verecek açıklamalar yapar.

 

 

 

19-10-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş