Arama sonuçları

2019 YKS tercih kılavuzu ne zaman çıkacak? ÖSYM Başkanı açıkladı

2019 YKS tercih kılavuzu ne zaman çıkacak? ÖSYM Başkanı açıkladı

2019 YKS tercih kılavuzu ne zaman çıkacak? ÖSYM Başkanı açıkladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, hafta sonu düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin tercih kılavuzunun bu hafta içerisinde yayımlanacağını bildirdi.

Aygün, 15-16 Haziran'da uygulanan, 2,5 milyondan fazla üniversite adayının katıldığı 2019-YKS'nin ardından izlenecek süreç hakkında bilgi verdi. Sınava ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2019 YKS TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN ÇIKACAK? ÖSYM BAŞKANI AÇIKLADI

Adayların, YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) Türkçe, ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi'nde (AYT) ise matematikte zorlandığına ilişkin yorumların anımsatılması üzerine Aygün, şöyle dedi:

"Sınav sorularının zorluğu veya kolaylığı sınava giren adayların görüşlerinin bir yansımasıdır. Bunun bir sıralama sınavı olduğu ve zorluk ya da kolaylık durumunun tüm adaylar için geçerli olduğu unutulmamalıdır."

HANGİ İLKLER YAŞANDI?

Aygün, bu yıl YKS'de bazı ilklerin yaşandığına işaret ederek, bunları şöyle sıraladı: "Özel sağlık durumu olan biri gazi olmak üzere üç adayın, gerekli tedbirler alınarak hastanelerinde sınav yapılmıştır. ÖSYM tarihinde ilk defa siyam ikizi sınava girmiştir. Siyam ikizleri ayrı kitapçık, ayrı cevap kağıdı ve işaretleyici desteği verilerek sınava alınmıştır."

YERLEŞTİRME SONUÇLARI AĞUSTOS AYINDA

ÖSYM Başkanı Aygün, YKS'nin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu bu hafta içerisinde yayınlayacağız. Değerlendirmeler tamamlandıktan sonra 18 Temmuz'da sınav sonuçlarını açıklayacağız. Sonuçların açıklanmasının ardından tercihleri alıp yerleştirme sonuçlarını ağustos ayında açıklayacağız."

Aygün, YKS kapsamında yaklaşık 5 milyon adet sınav kitapçığı ve cevap kağıdının basıldığını, sınav evraklarının, il ve ilçelere 420 şehirler arası nakil aracıyla taşındığını anlattı. Aygün, YKS'de ayrıca 6 bin 582 kent içi nakil aracının kullanıldığını kaydetti.

Üç oturum halinde düzenlenen YKS'de yaklaşık 700 bin kişinin görev aldığını hatırlatan Aygün, sınavda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

ÖSYM Başkanı Aygün, sınav sonuçlarının adaylar ve aileleri için hayırlı olması temennisinde bulundu.

19-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş