Arama sonuçları

2020 LGS: 3 yanlış 1 doğruyu götürecek

2020 LGS: 3 yanlış 1 doğruyu götürecek

2020 LGS: 3 yanlış 1 doğruyu götürecek. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 7 Haziran'da yapılacak merkezi sınav için başvuru ve uygulama kılavuzunda yayımlandı.

2020 LGS: 3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK

Kılavuza göre, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu sene de 3 yanlış 1 doğruyu götürecek. Bu sebeple öğrencilerin emin olmadıkları sorularda rastgele işaretleme yapmaktan kaçınması gerekiyor.

BAŞVURULAR OTOMATİK YAPILACAK

Sınav için başvuru yapmanıza gerek yok. Başvurular bakanlık tarafından otomatik olarak yapılacak. Tüm öğrenciler sınava girecek kabul edilecek. İstemeyen sınava girmeyecek. 

SINAVA GİRİŞ BELGESİ 28 MAYIS’TA 

Sınava giriş belgeleri 28 Mayıs’tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

SINAV SONUÇLARI 1 TEMMUZ’DA 

Sınav sonuçları, 1 Temmuz'da "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi, posta yoluyla gönderilmeyecek.

KILAVUZ MEB'İN İNTERNET SİTESİNDE

2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu, Bakanlığın "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

03-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş