Arama sonuçları

2020 LGS: Başarı sıranızı nasıl hesaplayacaksınız?

2020 LGS: Başarı sıranızı nasıl hesaplayacaksınız?

2020 LGS: Başarı sıranızı nasıl hesaplayacaksınız? Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuç belgesinde öğrencilerin yalnızca yüzdelik dilimleri yer alıyor. Ama başta yabancı özel liseler olmak üzere okullara girerken en son kaçıncı başarı sırasındaki öğrenciyi aldıklarını bilmek de tercihler için kolaylık sağlıyor. Peki hangi başarı sırasında olduğunuzu nasıl bulacaksınız?

pervinkaplancom instagram yayınına konuk olan Türkiye Özel Okullar Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili Cem Gülan bir öğrencinin Türkiye başarı sırasını nasıl bulacağınızı bakın nasıl anlattı:

2020 LGS: BAŞARI SIRANIZI NASIL HESAPLAYACAKSINIZ?

Yüzdelik diliminizi sınava giren öğrenci sayısı ile çarpacaksınız. Örneğin 6.21 yüzdelik dilimi. Bunu 14 bin 720 ile çarpıyoruz. Bu sihirli rakam. Kendi yüzdelik diliminizi  çarptığınızda Türkiye genel başarı sıralamasında kaçıncı sırada olduğunuzu görüyorsunuz. Neden bu rakamla çarpıyoruz, çünkü sınava giren öğrenci sayısı. 1 milyon 472 bin ama biz yüzdeliğe çevirirken 2 sıfır atıyoruz 14 bin 720 ile çarpıyoruz. Ortaya çıkan sizin Türkiye başarı sıranız oluyor.

18-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş