Arama sonuçları

2020 LGS: Bilgilerinizi kontrol etmeyi unutmayın

2020 LGS: Bilgilerinizi kontrol etmeyi unutmayın

2020 LGS: Bilgilerinizi kontrol etmeyi unutmayın. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için başvuruları otomatik olarak yaptı. Tüm 8'inci sınıf öğrencileri için başvurular merkezi şekilde gerçekleştirildi. Velilerin 2020 LGS için ayrı bir başvuru işlemi yapmasına gerek yok.

Ancak velilerin yapacakları başka bir işlem var. Tüm öğrencilerin bugünden itibaren LGS başvurularına dair bilgileri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görülebilecek. Bu başvuru bilgileri 6 Nisan’da yayınlanacak olup öğrenci ve velilerin bunları kontrol etmesi gerekiyor.

2020 LGS: BİLGİLERİNİZİ KONTROL ETMEYİ UNUTMAYIN

Özellikle fotoğraf, öğrenci bilgileri, yabancı dil seçimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi muafiyeti ve özel durumu olan öğrencilerin durumlarının kontrolü önemli. Bunlarda güncel olmayan bilgiler varsa kayıtlı olduğunuz okulun müdürlüğüne bildirmeniz gerekiyor.

Okul müdürlükleri de bu bilgileri kontrol ederek, 22 Nisan’a kadar güncelleme işlemlerini yapacak.

SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN ALINACAK?

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 28 Mayıs 2020 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

Sınav giriş belgenizde kimlik bilgileri ile sınava gireceğiniz sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Bu belgede yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava gireceksiniz.

06-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş