Arama sonuçları

2020 LGS ertelenir mi? Sınav 7 Haziran'da yapılır mı?

2020 LGS ertelenir mi? Sınav 7 Haziran'da yapılır mı?

2020 LGS ertelenir mi? Sınav 7 Haziran'da yapılır mı? Koronavirüs tedbiri kapsamında okulların kapalı olması ile birlikte, 7 Haziran 2020 tarihinde yapılması planlanan LGS'nin ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

2020 LGS ERTELENİR Mİ? SINAV 7 HAZİRAN'DA YAPILIR MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, henüz LGS ile ilgili bir erteleme kararının olmadığını belirtti. Konunun bilimsel verilerle ortaya konulması gerektiğini ifade eden Selçuk, veriler ele alınarak gerektiği takdirde erteleme kararının ele alınacağını söyledi.

Pandemi sürecinde gün gün, hafta hafta hem dünyayı hem Türkiye'yi izlediklerini aktaran Selçuk, şöyle konuştu:

BİLİM KURULU'NUN TAVSİLERİNE GÖRE

"Ülkedeki her şehrin durumunu özel olarak görüşüyoruz. Bilim Kurulu'nun da tavsiyesinin dikkate alınacağı, dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmelerin verilere dayalı olarak ele alınacağı bir ortama bakıp ondan sonra karar vermek... Bu, sadece bir Bakanlığın ya da uzmanın kararı olmayıp Türkiye'nin kararı. Bu çerçevede de önümüzdeki haftalarda, günlerde her gün yaptığımız değerlendirmeyi yoğunlaştırıp Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile iletişim halinde 'neyi nasıl yapalım'ın kararını hep birlikte vereceğiz ve bunu da en erken zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. LGS ile ilgili şu anda bir tarih değişikliği yok ama koşullar değiştiğinde verilere bakarak bir zaruret olursa bu meseleyi yeniden ele alırız." 

16-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş