Arama sonuçları

2020 LGS: Fen ve sosyal bilimler liseleri hangi yüzdelik dilimden alır?

2020 LGS: Fen ve sosyal bilimler liseleri hangi yüzdelik dilimden alır?

2020 LGS: Fen ve sosyal bilimler liseleri hangi yüzdelik dilimden alır? İstanbul’da bulunan fen ve sosyal bilimler liselerinde yüzdelik dilimlerde değişiklik olur mu?

Liseye Geçiş Sınavı ((LGS) puanıyla öğrenci alan liseler için tercihler başladı. Ancak geçen yıla göre okulların kontenjanları artmış olsa da öğrenci sayısı da arttı. Okulların toplam kontenjanı yüzde 53, öğrenci sayısı bu yıl yüzde 43 arttı. Ancak bazı liselerde de kontenjan değişikliği olmadı. Bu arada bazı Anadolu liselerine hazırlık sınıfı geldi. Bu okullar sanki ilk kez öğrenci alacak gibi tercih rehberinde yer aldı.

2020 LGS: FEN VE SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ HANGİ YÜZDELİK DİLİMDEN ALIR?

Türkiye Özel Okullar Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili Cem Gülan ile Anadolu liselerinde yüzdelik dilimlerin 2020 yılı için nasıl değişiklik gösterebileceğine ilişkin hem yayın yaptık hem de haberini koyduk.

Ancak velilerden fen ve sosyal bilimler liselerine ilişkin talep de gelince Gülan, İstanbul’daki bu liseler ile ilgili şu çalışmayı yaptı. Bu çalışmalarda öğrenci sayısı ve okulların kontenjanlarında değişikliklerin dikkate alınarak tahmini bir çalışma olduğunu hatırlatmak isteriz.

SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ KONTENJAN-YÜZDELİK DİLİMLER

 

FEN LİSELERİ KONTENJAN-YÜZDELİK DİLİMLER

21-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş