Arama sonuçları

2020 LGS: İlk nakil başvurularında son gün

2020 LGS: İlk nakil başvurularında son gün

2020 LGS: İlk nakil başvurularında son gün. Liseye Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan LGS nakil uygulamasında ilk dönem başvuruları bugün son buluyor.

LGS’de nakil uygulaması iki kez yapılacak. Geçtiğimiz 10 Ağustos’ta başlayan ilk nakil uygulaması tercihleri bugün son buluyor. Yerleştirme sonuçları 17 Ağustos’ta açıklanacak. İkinci nakil uygulaması ise 17-21 Ağustos tarihleri arasında, sonuçları 24 Ağustos’ta.

2020 LGS: İLK NAKİL BAŞVURULARINDA SON GÜN

Bir okula sınavla ya da sınavsız yerleşen, yerleşemeyen, hiç tercih yapmayan ve özel okula kesin kayıt yaptıran tüm öğrencilerin nakil uygulamasına katılma hakları var.  Okulların kontenjanının dolu görünmesi tercih listenize almanıza engel değil. Çünkü o okullardan bazı öğrenciler başka bir okula gitmek için sizin gibi nakil uygulamasına başvurmuş olabilirler. Ya da özel okula geçebilirler.

Nakil döneminde artık yüzdelik dilimler değil, puanlar kullanılacak. Kendi puanımızın üstünde okulu tercih listenize alabilirsiniz.  Nakil uygulamasına başvurduğumuzda ya da yerleşmediğinizde yerleştiğimiz okulda kaydınız silinmez. mız silinir mi? Ancak nakil uygulamasında başka bir okula yerleşirseniz o zaman kaydınız yeni yerleştiğiniz okula geçer.

KAÇ TERCİH HAKKI VAR

Her dönemde LGS ile alanlar için en fazla 3, yerel yerleştirme için en fazla 3, pansiyonlu okullar için 3 okul tercihi yapılacak. Eğer ilk merkezi yerleştirmede sınavla ya da yerel yerleştirme ile bir okula yerleştiyseniz nakillerde zorunlu yerel tercih listesi yapmak zorunda değilsiniz. Ayrıca ilk yerleştirme tercihinde yerleşen öğrencilerin yerel yerleştirmede kayıt alanından okul ve farklı tür okul seçme zorunluluğu bulunmuyor. Bu öğrenciler isterlerse aynı okul türlerinden tercih listelerini oluşturabilir ve farklı kayıt alanlarından tercih yapabilir.

İlk merkezi yerleştirmede tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler için yerel yerleştirme zorunluluğu sürecek. Bu öğrenciler ilk 2 okulu kendi kayıt alanından seçmek zorunda. En fazla yine 3 okul seçebilecekler. Aynı okul türünden ise en fazla 2 okul seçebilirler.

LGS nakil uygulaması için başvuru işlemleri, herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğünden onaylatılacak. E-okul üzerinden tercih yapabilirsiniz.

ÖZEL OKULLARDA KAYITLAR BAŞLADI

Nakil uygulamasının başlamasıyla birlikte aralarında yabancı özel liselerin de olduğu özel okullarda da boş kontenjanlara tekrar kayıt işlemleri başlayacak. Bu süreçte özel okula kayıtlı olan öğrenciler de LGS nakil uygulamasına başvurabileceği için boş kontenjan da oluşabilir. Bu okulları düşünen velilerin ise sürekli okulların internet sayfalarını takip etmeleri gerekiyor.

14-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş