Arama sonuçları

2020 LGS: İlk nakil sonuçları açıklandı. İkinci nakilde kurallar nedir?

2020 LGS: İlk nakil sonuçları açıklandı. İkinci nakilde kurallar nedir?

2020 LGS: İlk nakil sonuçları açıklandı. İkinci nakilde kurallar nedir? Liseye Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan LGS nakillerinde ilk yerleştirme sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarını açıkladı.

LGS kapsamında, yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarına "meb.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ikinci ve son nakil uygulaması da başlayacak.Bugün başlayan yerleştirmeye esas ikinci  tercih başvuruları, 21 Ağustos’ta sona erecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları 24 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme işlemi sona erecek.

2020 LGS: İLK NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI. İKİNCİ NAKİLDE KURALLAR NEDİR?

 

Geçtiğimiz 10 Ağustos’ta açıklanan LGS yerleştirme sonuçlarından sonra LGS’de ilk nakil için başvurular 10-14 Ağustos tarihleri arasında alındı. İlk nakil yerleştirme sonuçları 17 Ağustos’ta açıklanacak. Aynı gün ikinci nakil uygulaması başlayacak. Son başvuru tarihi 21 Ağustos olacak. İkinci nakil yerleştirme sonuçları 24 Ağustos’ta açıklanacak.

KONTENJANIN BOŞ OLMASI ŞARTI YOK

İlk nakil yerleştirme sonuçlarının ardından okulların boş kontenjanları da belli olacak. Ancak başvuruda bulunmanız için okulun kontenjanının dolu olması engel olmayacak. Çünkü tıpkı ilk nakil döneminde olduğu gibi özel okulların kayıtları açık olacağı için öğrenciler bu okullara da geçiş yaptığında kontenjanlar anlık değişecek.

İKİ NAKİLE DE KATILABİLİRSİNİZ

İlk nakillere katıldınız ve yerleştiniz. Bu durum sizin ikinci nakil uygulamasına katılmanıza engel değil. Yine katılabilirsiniz. Yerleşirseniz kaydınız bu okula otomatik olarak alınır, yerleşemezseniz eski okulunuzda kalırsınız.

İKİNCİ NAKİL UYGUYAMASINA KİM KATILABİLİR?

Herkes katılabilir. Bir okula sınavla ya da sınavsız yerleşen, yerleşemeyen, hiç tercih yapmayan ve özel okula kesin kayıt yaptıran tüm öğrencilerin katılma hakları var. Özel okulda kayıtlı öğrenci nakil uygulamasına katıldığında yerel yerleştirme tercihi yapmak zorunda değil.

PUANLARI DİKKATE ALACAKSINIZ

İlk nakil uygulamasında olduğu gibi artık yüzdelik yüzdelik dilimler değil, puanlar kullanılacak. Kendi puanımızın üstünde okulu da yazabilirsiniz. Nakil uygulamasının her döneminde en fazla 3, yerel yerleştirme için en fazla 3, pansiyonlu okullar için 3 okul tercihi yapabileceksiniz.

16-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş