Arama sonuçları

2020 LGS maratonu sona erdi

2020 LGS maratonu sona erdi

2020 LGS maratonu sona erdi.  Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava yaklaşık 1 milyon 600 bin öğrenci katıldı. Bu yıl düzenlenen sınavda, koronavirüs tedbirleri dolayısıyla pek çok ekstra önlem alındı.

2020 LGS MARATONU SONA ERDİ

İki oturum halinde gerçekleştirilen sınavın ilk oturumu saat 9.30'da başladı ve 10.45'te sona erdi. Sınavın ilk oturumunda öğrencilere, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sorularından oluşan 50 soruyu yanıtlamaları için 75 dakika süre verildi.

Sınav görevlileri tarafından öğrencilerin, iki sınav oturumu arasındaki 45 dakikalık zaman diliminde okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uyacakları şekilde gerekli tedbirler alındı.

Saat 11.30'da başlayan ikinci oturumda, öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika süre verildi. İkinci oturumla birlikte sınav, saat 12.50'de sona erdi.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ALINDI

Bu yıl öğrenciler, sınava öğrenim gördükleri okullarda girdi. Öğrenciler bu yıl sınava öğrenim gördükleri okullarda girdi. Geçen yıl sınav yapılan okul sayısı 3 bin 873 iken Bakanlık, bu sene okul sayısını 18 bin 139'a, salon sayısını 59 bin 568'den 111 bin 918'e çıkardı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi sağlayabilmek için okullarda güvenli alanlar oluşturuldu, sınav binaları detaylı olarak temizlendi ve sınıflar dezenfekte edilerek hijyen sağlandı.

Sınav salonlarına öğrenci ve görevliler için tıbbi maske konulurken, bina ve salonların girişlerine el antiseptiği yerleştirildi. Öğrencilerin sınav giriş belgeleri de oturacakları sıralara konuldu.

Öğrencilerin sınavın yapılacağı okulun bahçesine girişleri sırasında en az 1 metrelik (3-4 adım) sosyal mesafenin korunması sağlandı ve yığılma oluşmasını engelleyecek önlemler alındı. Öğrencilerin sağlığı için velilerin, okul bahçesine girmesine izin verilmedi. Öğrenciler, sosyal mesafe kuralına uygun şekilde, bekletilmeden okul bina ve salonlarına alındı.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 LGS'nin sonuçları 16 Temmuz’da açıklanacak.

7 Haziran’da yapılacak LGS'nin 20 Haziran’a ertelenmesi üzerine LGS kılavuzu da güncellenmişti. MEB, LGS sonuçlarının açıklanmasının da 1 Temmuz’dan 16 Temmuz’a ertelendiğini duyurmuştu.

SINAV SORULARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

LGS soru ve cevaplarının ise her sene olduğu gibi bu sene de sınavın ertesi günü yayımlanması bekleniyor. MEB tarafından sınav sorularının ne zaman yayımlanacağı ile ilgili bir açıklama ise saat 16.00'dan sonra yapılacak.

SORU KİTAPÇIKLARI, 22 HAZİRAN’DAN İTİBAREN VERİLECEK

Daha önce, sınavdan bir saat sonra öğrencilere dağıtılan soru kitapçıkları, bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında olası bir kargaşaya olanak verilmemesi için 22 Haziran Pazartesi günü velilere teslim edilecek.

20-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş