Arama sonuçları

2020 LGS: Nasıl hazırlanmak gerekiyor?

2020 LGS: Nasıl hazırlanmak gerekiyor?

2020 LGS: Nasıl hazırlanmak gerekiyor? 2020 Haziran ayında yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için öğrencilerin öncelikle kitap okumayı ders programlarına alması gerekiyor. Çünkü bu sınavda zamanı doğru kullanabilen, okuduğunu anlayabilen ve hızlı okuyan öğrenciler öne geçiyor.

Bu yılın liseye geçiş sınavını diğer iki yıldan ayıran en önemli özellik sınava katılacak öğrenci sayısının fazlalığı olacak. Çünkü 4-4-4 eğitim yasası ile ilkokula 66 aylık hatta 60 aylık başlayan öğrenciler bu yıl 8’nci sınıfta. Her yıl yaklaşık 1.2 milyon öğrenci birinci sınıfa başlarken, bu yasanın geçerli olduğu yıl 600 binden daha fazla öğrenci de 1’e başladı. Bu nedenle de bu yıl 8’nci sınıfta okuyan öğrenci sayısı 1.8 milyonun üzerine çıktı. Geçen yıl sınava katılımın yüzde 85’n üzerinde olduğu dikkate alındığında ise yaklaşık 1.6 milyon öğrencinin LGS’ye girmesini bekleyebiliriz.

2020 LGS: NASIL HAZIRLANMAK GEREKİYOR?

Peki bu sınav öğrencilerden ne istiyor? LGS’ye nasıl hazırlanmak gerekiyor?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son iki yılın LGS kılavuzunda öğrencilere 8’nci sınıf müfredatından soruların hazırlanacağını belirtiyor. Kılavuzda öğrencilere nasıl sorular soracağını söyle açıklıyor:

  • okuduğunu anlama
  • yorumlama
  • sonuç çıkarma
  • problem çözme
  • analiz yapma
  • eleştirel düşünme
  • bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular

 

SORULARIN YORUMLANMASINI İSTİYOR

Bu sınavda öğrencilere yalnızca ezber sorulmuyor. Öğrencilerin soruları yorumlaması da isteniyor. Bu nedenle de sadece test çözüp, ezber yaparak sınava hazırlanmak mümkün değil. Sınavdaki soruları yorumlayabilmek için konuları iyi bilmek gerekiyor.

OKUMA ALIŞKANLIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Sayısal ve sözel her iki bölümün soruları bazen uzun paragraflardan oluşuyor. Bu nedenle de okuma alışkanlığı önem kazanıyor. LGS gibi sıralama sınavları hem öğrencinin dikkatini ölçüyor hem de belli süre içinde soruları çözmelerini. Bu yüzden okuma alışkanlığının olması da önem kazanıyor. Bu nedenle de LGS’ye hazırlık programının içinde mutlaka “okuma”nın da yer alması gerekiyor.

 

26-01-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş