Arama sonuçları

2020 LGS: Öğrenciler için ‘özel maske’ mi yapılacak?

2020 LGS: Öğrenciler için ‘özel maske’ mi yapılacak?

2020 LGS: Öğrenciler için ‘özel maske’ mi yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘maske’ ile yapılmasına karar verilen ve 20 Haziran’da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) her öğrencinin kendi okulunda gireceğini söyledi.

Selçuk katıldığı bir televizyon kanalında çocukları sınava girecek aileler için de şu uyarıda bulundu:

"Öğrencinin sınava sadece bir velisiyle gelmesini temenni ediyoruz. Öğrencimiz sınava 3-5 kişiyle gelirse okul bahçesi ve çevresi çocuklar için problem olur. Veliler ev çok yakınsa zaten gelmeyebilirler. Ya da gelirler çocuğu bırakırlar sınav sonrasında almaya gelebilirler. Sınava, en fazla bir kişi gelir. Okulların bahçesi, 45 dakikalık aranın, sosyal mesafe kullanılarak yönetilmesi, rehber öğretmenlerin sorumlulukları, çocukların maskeleri, dezenfekte materyalleri, çocukların sırayla alınması, ayakkabılara yapılabilecekler gibi durumların hepsinin senaryoları yazıldı, simülasyonları yapıldı."

2020 LGS: ÖĞRENCİLER İÇİN ‘ÖZEL MASKE’ Mİ YAPILACAK?

Velilerin gözlüklü çocukların maske taktıklarında gözlüklerde buhar oluştuğunu söylediklerinin hatırlatılması üzerine Selçuk, şunları söyledi:

"Bütün bunları biz kendi çalışmamızı bitirdik ama önümüzdeki hafta Bilim Kurulu ile bir görüşmemiz var. Bir de dünyada yapılmış uygulamalar var. 37 ülkedeki eğitim müşavirlerimizle görüştük. Her müşavirimiz, kendi ülkesindeki deneyimleri paylaştılar. Bu konuda video ve fotoğraflar gönderdiler. Biz bu deneyimlerden yola çıkarak küçük çocuklar için ayrı bir maske tipi oluşturmak, gözlük ya da başka türlü konularla nasıl bir çözüm bulunabilirle ilgili Ar-Ge çalışmamız sürüyor."

10-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş