Arama sonuçları

2020 LGS: Öğrencilerin ateşi ölçülmeyecek

2020 LGS: Öğrencilerin ateşi ölçülmeyecek

2020 LGS: Öğrencilerin ateşi ölçülmeyecek. 20 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) yaklaşık 1.8 milyon öğrencinin katılması bekleniyor. Koronavirüs salgını nedeniyle LGS için özel önlemler alınıyor. Öğrencilerin sosyal mesafe kurallarına uygun olarak sınav salonlarına yerleştirilmeleri, maske ile salonlarına girmeleri, velilerin okul bahçelerine alınmaması gibi bir dizi önlemler söz konusu. Ancak bunlar arasında sınava katılacak öğrencilerin ateşleri ölçülmeyecek.

Ancak sınav okulu olan bazı özel okulların sınava girecek öğrencilere ateşölçer de kullanacaklarını söylediklerini anlatan veliler bu uygulamanın gerçek olup olmadığını soruyor.

2020 LGS: ÖĞRENCİLERİN ATEŞİ ÖLÇÜLMEYECEK

 “Bazı okullar çocukların sınava girişte ateşleri ölçeceklermiş, bu doğru mu? Ya çocukların heyecandan ateşleri yükselirse ne olacak, sınava giremeyecekler mi?” mesajları üzerine bu konuya kesin açıklık getirmek için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) görüş istedik. Bakanlık yetkilileri “ateş ölçme” uygulamasının söz konusu olmayacağını belirtti. Bakanlık yetkilileri “Velilerimiz bu tür açıklamaları dikkate almasınlar. Ateş ölçer kullanılmayacak. Hiçbir okul sınava giren öğrencilerin ateşlerini ölçemez” dedi.  

 

30-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş