Arama sonuçları

2020 LGS: Özel okula kesin kayıt yaptıran devlet için tercih yapamayacak

2020 LGS: Özel okula kesin kayıt yaptıran devlet için tercih yapamayacak

2020 LGS: Özel okula kesin kayıt yaptıran devlet için tercih yapamayacak. Ancak e-okula işlenmeyen yani kayıt işlemi tamamlanmamış ön kayıt-aday kayıtlar devlet liselerine tercih yapmak için engel değil.

Bu yıl Liseye Geçiş Sistemi (LGS) tercih kılavuzunda yer alan bazı ifadeler tereddüte neden oldu. Çünkü bir okula ön kayıt yaptıran ama devlet tercihi yapacak velileri de ilgilendiren maddeler iki madde var.

Buna göre özel okula aday kayıt/ön kayıt yaptıranlara da tercih ekranı açılmayacak ve kesin kayıt yaptıranlar da tercih yapamayacak şeklinde iki madde bulunuyor.  Oysa var olan uygulamaya kesin kayıt yaptıranlar devlet liseleri için tercih yapamıyordu. Ama ilk kez kılavuza aday/ön kayıt maddesi girmişti.

2020 LGS: ÖZEL OKULA KESİN KAYIT YAPTIRAN DEVLET İÇİN TERCİH YAPAMAYACAK

Birçok veli özel okullara aday ya da ön kayıt yaptırıyor, devlet için tercih yapıyor, yerleşemezse de ön kayıt yaptırdığı özel okulda devam ediyordu. Ama bu kayıt e-okula kesin kayıt olana kadar işlenmiyordu. Kesin kayıt e-okula girdiği anda ise velinin devlet liseleri için tercih hakkı olmuyordu. Ama kılavuzdaki aday/ön kayıt maddesi de kafa karıştırıcıydı.

Bu durumda onlar da tercih yapamayacak mıydı?

DEĞİŞEN BİR DURUM YOK

Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal da bu madde ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile görüştü. İşte Dal’ın verdiği bilgiler:

“Geçen yıllardan farklı bir değişiklik olmayacak. Sadece özel okula kesin kayıt yaptıran, kayıtları da e-okula işlenmiş öğrenciler devlet liseleri için tercih yapamayacak.”

NAKİL DÖNEMİNİ BEKLEYECEKLER

Özel okula kesin kayıt yaptıran veliler ancak e-okul sistemine işlenen bu kayıtlarını sildirdikleri zaman tercih yapabilir. Bir de 2 kez yapılacak nakil uygulaması başladığında yerleşen, yerleşemeyen öğrenciler gibi özel okul öğrencileri de nakil uygulamasına katılarak devlet liseleri için tercih yapabilirler.

18-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş