Arama sonuçları

2020 LGS: Özel okullarda kayıt takvimi nasıl işleyecek?

2020 LGS: Özel okullarda kayıt takvimi nasıl işleyecek?

2020 LGS: Özel okullarda kayıt takvimi nasıl işleyecek? 16 Temmuz’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarını açıklamasının ardından aralarında yabancı özel liselerin de olduğu özel okullarda da kayıt takvimi başlayacak.

Aralarında Amerikan, Fransız, İtalyan, Alman liselerinin yer aldığı yabancı özel liseler 17 Temmuz Cuma günü taban puanlarını açıklamış olacak. Taban puan açıklanmasıyla birlikte birçok özel okul için de ön kayıt dönemi başlayacak. Bu yıl özel liseler iki kez ön kayıt-kesin kayıt dönemi ardından boş kalan kontenjanlar için serbest kayıt dönemine geçecek.

2020 LGS: ÖZEL OKULLARDA KAYIT TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK?

Buna göre ilk kayıt dönemi 20 Temmuz Pazartesi başlayacak. Aynı gün bazı okullarda saat 13.00, bazılarında ise saat 17.00’de ön kayıtlar tamamlanacak ve liste aynı akşam açıklanacak. Kesin kayıt dönemi ise 21 Temmuz Salı günü asil liste üzerinden saat 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak. Bu dönemin ilk yedek listesinin kayıtları da 22 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

İkinci kayıt dönemi ise 23 Temmuz Perşembe günü tamamlanacak ve ön kayıt listesi aynı akşam açıklanacak.  İkinci kesin kayıt dönemi 24 Temmuz Cuma günü saat saat 15.00'e kadar yapılacak. Ardından da yedek listede adı olan ve okulda hazır bulunanların kayıtları açık kontenjan tamamlanana kadar puan sırasıyla yapılacak.  

Boş kontenjan kalması durumunda okullarda 27-28-29 Temmuz tarihlerinde serbest kayıt dönemine geçilecek.

SOSYAL MESAFE KURALI DÜŞÜNDÜRÜYOR

Özel okullar son toplantılarını yaptıktan sonra bu hafta içinde yedek kayıtlarını nasıl yapacaklarını, okulun bahçesine velileri alıp alamayacaklarını da netleştirmiş olacak. Koronavirüs salgını nedeniyle birçok okul sosyal mesafe kuralını yedek kayıtlarda ve serbest kayıt döneminde nasıl uygulayacağını kesinleştiremedi. Bazı okulların bahçesinin küçük olması sorun oluşturuyor. Çünkü bazı kayıt dönemlerinde bahçede toplanan veli sayısı 600'leri aşabiliyor. 

TANITIMLAR SANAL TUR İLE YAPILACAK

Okulların tanıtımı tıpkı üniversitelerde olduğu gibi bu yıl birçok okulda sanal ortamda yapılacak.

ÖZEL LİSEYE KAYIT YAPTIRAN TERCİH YAPAMAYACAK

Bu arada özel liselere kesin kayıt yaptıran öğrenciler devlet liseleri için tercih yapamayacak. Ancak kaydını sildirirse tercih yapma hakkı olacak ya da ilk merkezi yerleştirmenin ardından yapılacak nakil döneminde tercih listesi hazırlayabilecek. Başka bir okula kayıt alan veli ise öğrenim ücretinin yüzde 10’nunu kayıt çektiği okula ödeyecek. 10 taksit olan okullarda ise ücret bu rakama denk geldiği için veliye ödeme yapılmayacak.

 

07-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş