Arama sonuçları

2020 LGS: Sınav yasakları nedir?

2020 LGS: Sınav yasakları nedir?

2020 LGS: Sınav yasakları nedir? Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) katılacak öğrenciler yanlarında geçerli kimlik belgesi, etiketi alınmış şeffaf plastik şişede su, en az 2 adet yumuşak uçlu kurşunkalem, kalemtraş, leke bırakmayan yumuşak silgi getirecekler. Ayrıca isteyen öğrencilerin yanlarında dezenfektan ile peçete de getirebilecekleri belirtildi.

Bunların dışında kalanlar ise sınavın yasakları listesinde. Eğer yasaklar listesinde yer alanlardan herhangi biri yanınızda olursa sınavınızın iptal edileceğini unutmayın.

Peki sınavda neler yasak? İşte listesi:

2020 LGS: SINAV YASAKLARI NEDİR?

Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç.

Çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar,  delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacak. Öğrenciler, bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacak.

19-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş