Arama sonuçları

2020 LGS yerleştirme sonuçları 10 Ağustos’ta açıklanacak

2020 LGS yerleştirme sonuçları 10 Ağustos’ta açıklanacak

2020 LGS yerleştirme sonuçları 10 Ağustos’ta açıklanacak. Liseye Geçiş Sınavı (LGS)  puanıyla öğrenci alan sınavlı liseler ile sınavsız öğrenci alan okullar için tercihler bugün son buluyor. LGS yerleştirme sonuçları ise 10 Ağustos’ta açıklanacak.

Bu yıl ilk kez LGS tercihleri ile yabancı özel liselerin de bulduğu özel okullarda kayıt takvimi çakıştı. Tercih ve kayıtlar aynı anda başladı ve bitiyor.

2020 LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI 10 AĞUSTOS’TA AÇIKLANACAK

Özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler devlet liseleri için tercih yapamadı. Bu öğrencilerin tercih yapabilmeleri için ya kayıtlarını sildirmeleri ya da nakil uygulamasını beklemeleri gerekiyor. 29 Temmuz’dan sonra devlet liseleri için tercih dönemi son bulurken, özel okullar için de kayıt dönemi bitiyor.

LGS yerleştirme sonuçları 10 Ağustos'ta açıklanacak.

SIRADA NAKİL DÖNEMİ VAR

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra bu kez LGS’de nakil dönemi başlayacak. Bu uygulamaya yerleşen, yerleşmeyen, özel okula kayıt yaptıran tüm öğrenciler katılabilecek.

NAKİL TARİHLERİ NE OLACAK?

10-14 Ağustos: İlk nakil uygulaması. Sonuçlar 17 Ağustos’ta.

17-21 Ağustos: İkinci nakil uygulaması: Sonuçlar 24 Ağustos’ta.

NAKİL UYGULAMASI ŞARTLARI NEDİR?

KAÇ KEZ YAPILACAK? İki kez yapılacak. Geçen sene de 2 kez yapılmıştı.

KAÇ TERCİH OLACAK? Her dönemde LGS ile alanlar için en fazla 3, yerel yerleştirme için en fazla 3, pansiyonlu okullar için 3 okul tercihi yapılacak.

YEREL TERCİH ZORUNLU MU? Eğer yerleştiyseniz sınavla ya da yerel yerleştirme ile nakillerde zorunlu yerel tercih listesi yapmak zorunda değilsiniz.

YERLEŞEMEYEN NE OLACAK?

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecek. Tercih yapmayan veya tercihleri doğrultusunda hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, açık öğretim kurumlarına yönlendirilecek. Açık lise istemiyorsanız ya imam hatip ya da meslek liselere, ekonomik gücünüz yetiyorsa özel okul.

29-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş