Arama sonuçları

2020 LGS’de koronavirüs etkisi: Kılavuza ‘karantina’ girdi

2020 LGS’de koronavirüs etkisi: Kılavuza ‘karantina’ girdi

2020 LGS’de koronavirüs etkisi: Kılavuza ‘karantina’ girdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 7 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için çıkardığı LGS başvuru kılavuzuna “karantina”yı aldı.

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu hem başvuruları hem de sınavın esaslarını belirliyor. Bu yıl LGS için velilerin başvuru yapmasına gerek yok. MEB, tüm 8’nci sınıf öğrencileri için otomatik olarak yapacak.

Kılavuzda dikkat çeken nokta koronavirüs salgının etkisi oldu.

2020 LGS’DE KORONAVİRÜS ETKİSİ: KILAVUZA ‘KARANTİNA’ GİRDİ

2020 LGS’DE Koronavirüs salgını kılavuza “karantina” kelimesinin girmesine neden oldu. Kılavuza göre doğal afet, karantina, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonu’nun teklifi üzerine bakanlık öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecek. Bu madde önceki yılların kılavuzunda da yer alıyordu ama olağanüstü durumlar arasına bu yıl eklenen karantina oldu. Yani salgın nedeniyle herhangi bir bölge karantina altına alınırsa bu öğrencilerin sınav yerleri değiştirilebilecek.

6 NİSAN’A DİKKAT EDİN

Bu yıl başvurular MEB tarafından yapılacak ama velilerin kontrol etmeleri gereken bilgiler de var. Tüm öğrenciler, 6 Nisan 2020 tarihinden itibaren LGS başvurularına dair bilgilerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebilecek. Özellikle fotoğraf, öğrenci bilgileri, yabancı dil seçimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi muafiyeti ve özel durumu olan öğrencilerin durumlarının kontrolü önemli. Bunlarda güncel olmayan bilgiler varsa kayıtlı olduğunuz okulun müdürlüğüne bildirmeniz gerekiyor.

Okul müdürlükleri de bu bilgileri kontrol ederek, 22 Nisan’a kadar güncelleme işlemlerini yapacak.

SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN ALINACAK?

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 28 Mayıs 2020 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

 

SINAVA GİRİŞ BELGENİZDE NELER OLACAK?

Sınav giriş belgenizde kimlik bilgileri ile sınava gireceğiniz sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Bu belgede yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava gireceksiniz.

 

Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler, belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüklerinden alabilecek.

Sınava giderken yanınızda şeffaf şişede su götürebilirsiniz.

 

SINAVDA YANINIZDA OLMASI GEREKEN BELGELER

 

-Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi.

-Geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi)

Öğrenciler, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu kare kodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecek.  

-T.C. İçişleri Bakanlığı 5490 sayılı “Nüfus Hizmetleri Kanununa ve Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik” gereği 15 (on beş) yaşından itibaren nüfus cüzdanlarında/T.C. kimlik kartlarında fotoğraf bulundurulması zorunlu.

- En az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi. Birçok öğrenciden “uçlu kalem ile girebilir miyiz?” sorusu geliyor. Bakanlık gereken kolaylığın gösterileceğini söylüyor. Geçmiş yıllarda da bazı salonlarda görevliler öğrencilerin uçlu kalemlerle sınava girmesine izin vermişti. Ama bu sınav görevlisinin kararına bağlıydı.  Bu uygulamanın da netleşmesi gerekiyor.

-Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak.

04-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş