Arama sonuçları

2020 MSÜ: İlk korona sınavı olacak. 0.5 ham puan geçerli mi?

2020 MSÜ: İlk korona sınavı olacak. 0.5 ham puan geçerli mi?

2020 MSÜ: İlk korona sınavı olacak. 0.5 ham puan geçerli mi? 451 bin 272 adayın gireceği Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ) 14 Haziran Pazar günü yapılacak. Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen sınavlardan biri olan MSÜ, ilk korona önlemlerine göre gerçekleştirilecek sınav olacak.

Sınav, 81 ilde 94 sınav merkezinde yapılacak. Saat 10.15’te başlayacak sınav 135 dakika sürecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile aynı sorulara sahip olan sınavda öğrencilere Türkçe, Temel Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere 4 testten 120 soru yöneltilecek.

2020 MSÜ: İLK KORONA SINAVI OLACAK. 0.5 HAM PUAN GEÇERLİ Mİ?

Adayların puanlarının hesaplanabilmesi için Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0.5 ham puan yani yarım net çıkarmaları gerekiyor. İki testten değil, ama testlerin birinden bu puanı alanların puanları hesaplanacak.

15 DAKİKA KURALI VAR

Adayların sınavda uygulanacak 15 dakika kuralına uymaları gerekiyor. Saat 10.00’dan sonra gelenler sınava alınmayacak. Bunun için de sınava girecekleri binaların önünde 1 saat 15 dakika önce bulunmaları öneriliyor.

BAHÇEYE SADECE ADAYLAR VE GÖREVLİLER GİRECEK

 Tüm sınav merkezlerinin detaylı olarak temizlendiği ve dezenfekte edildiği belirtilirken, sınavların yapılacağı binaların bahçesine ise adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmayacak. Sınav binasına girişte, bina içerisinde ve sınav binasından çıkışta adayların sosyal mesafeyi korumaları için görevliler tarafından yönlendirme yapılacak. Bina girişinde adaylar ve görevlilere el dezenfektanı uygulanacak, maske ve el dezenfektanı dağıtılacak. İsteyen adaylar kendi maske ve dezenfektanlarıyla sınava girebilecekler. Sınav görevlilerinin tamamına lateks eldiven dağıtılacak. Sınav evrakı dağıtan görevliler de lateks eldiven kullanacak. Adaylar, sınav salonlarına geçip sıralarına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarabilecekler.

Adaylara, sosyal mesafenin korunması için sınava en fazla bir yakınlarıyla gelmeleri uyarısı var. Sınava giriş belgelerini ve geçerli kimlik belgeleri yanında olmayanlar sınava giremez.

MSÜ'YE BAŞVURU SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ

MSÜ'ye, sınavın ilk kez uygulandığı 2018'de başvuran aday sayısı 300 bin 856 olmuştu. Geçen yıl ise 379 bin 796 aday MSÜ için başvuru yapmıştı. Sınav sonuçları, 7 Temmuz'da açıklanacak.

13-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş