Arama sonuçları

2020 YKS ertelenir mi? Sınav soruları değişecek mi?

2020 YKS ertelenir mi? Sınav soruları değişecek mi?

2020 YKS ertelenir mi? Sınav soruları değişecek mi? 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarının en çok merak ettiği bu iki soru var. Bunlardan birisi sınavın tarihinde bir değişiklik olup olmayacağı ile LGS’de olduğu gibi sınav konularının değişip değişmeyeceği. Yani LGS’deki gibi YKS’de de adayların yüz yüze eğitimde işledikleri konulardan mı soru çıkacak?

Biz de bu soruyu YÖK çevrelerine sorduk.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYABİLİRSİNİZ

 

Sınav tarihi ile ilgili bir ertelemenin gündemlerinde olmadığını söyleyen yetkililer, şunları anlattı:

2020 YKS ERTELENİR Mİ? SINAV SORULARI DEĞİŞECEK Mİ?

“Sınav tarihi ile ilgili karar için henüz erken. Sınav haziran sonunda yapılacak. Şimdiden erteleme diye bir şey gündemde yok. Pedagojik açıdan da böyle bir tartışmanın yapılmasını doğru bulmuyoruz. Böyle bir tartışma öğrencilerimiz üzerinde olumsuz bir etki yapacaktır. Hastalığın seyri ile ilgili gelişmelere bakmak gerekiyor. Sınav dönemi yaklaşırken, bununla ilgili devletin en üst makamı bir karar alırsa biz de takvimimizi ona göre düzenleriz, devletimizin kararlarına uyarız.”

YKS KONULARI DEĞİŞECEK Mİ?

Adayların en çok merak ettiği ikinci soruyu da YÖK çevrelerine yönelttik. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2020 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili olarak “Öğrenciler sadece yüz yüze eğitimde aldıkları eğitimden, konulardan sorumlu olacaklarını” hatırlatarak, şu soruyu yönelttik:

“Bu durumda 2020 YKS’ye girecek son sınıf öğrencileri de 16 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitim almıyorlar. Bu durumda üniversite sınavında bu öğrenciler de sadece yüz yüze eğitimde aldıkları konulardan mı sorumlu olacaklar?”

YÖK’E BAKANLIĞIN BAŞVURMASI GEREK

YÖK çevrelerinin bu soruya verdikleri yanıt şöyle:

“YÖK’ün uzun yıllardır geçerli olan bir kuralı var. Bu da üniversite sınavından MEB’in belirlediği müfredattan soru sormak. Bunun için de Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Bu konulardan soru sorulmaması’ için YÖK’e müracaat etmesi gerek. Ancak şu anda böyle bir müracaat bulunmuyor. Böyle bir müracaat olduğunda YÖK bunu değerlendirir. Ayrıca biz son sınıf öğrencilerimizi geleceğin üniversite öğrencileri olarak kabul ediyoruz. Onların lehine olacak şekilde konuyu değerlendiririz.”

22-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş