Arama sonuçları

2021 KPSS’ye giren öğretmenlerin ataması yapılacak mı?

2021 KPSS’ye giren öğretmenlerin ataması yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Edirne'deki programlarının ardından, Anadolu medyası ortak yayınında "Anadolu Soruyor" programının canlı yayınına katılarak soruları yanıtladı.

Bakan Özer, 2021'de KPSS'ye girmiş öğretmenlerin atamasına ilişkin soruya, şu yanıtı verdi:

"Çok fazla gençlerimizi bekletmeden atamalarla ilgili güzel haberleri paylaşırız. Çok detay vermeyelim ama atama olacak. 19 yıllık eğitim öğretim sürecinde öğrenci sayısı artarken, okullaşma oranları artarken Türkiye çok önemli bir şeyi başardı. 2000'li yıllarda 500 binin üzerinde öğretmenimiz varken bugün öğretmen sayısı bir milyon 200 bini geçti. Bu öğretmenlerin yüzde 75'i son 19 yılda atandı. Hükümetimiz eğitime en fazla bütçeyi ayıran, en fazla öğretmen ataması yapan hükümettir. Şu anda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 20'lerin altına düştü, bu dönem eğitimde bir milattır."

 

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili bir soru üzerine Bakan Özer, şu ifadeleri kullandı:

"Öğretmenlik Meslek Kanunu bu ülkede yıllardır her zaman dile getirilmiştir. Nasıl eğitimde 19 yılda kitlesel dönüşüm sağlandıysa eğitim sistemlerimizin ana bileşenleri olan öğretmenlerimiz için de bir meslek kanunu hayata geçmiş oldu. Bu kanunla öğretmenlik artık bir kariyer sistemine dönmüş oldu. Öğretmenler artık daha donanımlı şekilde sınıflarını devralabilecekler. Öğretmen olduktan sonra 10 yıl öğretmenlik yapan öğretmenlerimiz isterlerse uzman öğretmenlik sistemine dahil olabilecek."

03-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş