Arama sonuçları

2021 LGS: Her sınıfta 20 öğrenci sınava girecek

2021 LGS: Her sınıfta 20 öğrenci sınava girecek

8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 6 Haziran Pazar günü yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından illere sınav binalarının düzenlenmesiyle ilgili yazı gönderildi. Buna göre öğrenciler sınavlara kendi okullarında girecekleri için kayıtlı oldukları okullar sınav binası olarak kullanılacak.

HER SALONDA 20 ÖĞRENCİ OLACAK

Yazıya göre bir salonda kaç öğrencinin sınava gireceği de belli oldu. Buna göre tek kişilik salonlar hariç sınav salonlarına 20'şer öğrenci yerleştirilecek.

Veliler ve eğitimciler ise her salonda 20 öğrencinin sınava girmesinin riskli olduğunu dile getirerek, şöyle diyor: “Bazı sınıflar küçük, bazıları büyük. Her sınıfta 20 öğrenci girecek demek, fiziksel mesafe kurallarını gözardı etmek. Hiç olmazsa 1.5 ya da 2 metre mesafe olacak şekilde öğrencilerin oturtulacağı belirtilmiş olsaydı. Acaba vaka sayıları çok fazla, MEB sınavda gözetmen öğretmen bulamayacağı için mi böyle bir formül buldu. Ancak salgının bu kadar yaygınlaştığı dönemde her sınıf için 20 öğrenci kuralı doğru değil.”

 

 

25-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş