Arama sonuçları

2021 LGS: Sınav için fotoğraflı kimlik belgesi şart mı?

2021 LGS: Sınav için fotoğraflı kimlik belgesi şart mı?

Yaklaşık 1.2 milyon öğrenci 6 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek. 8’nci sınıfta okuyan öğrencilerin tümünün sınav için başvuruları otomatik olarak yapıldı. Zorunluluk olmadığı için isteyen öğrenciler sınava girecek.

Öğrencilerin sınava girebilmeleri için yanlarında geçerli kimlik kartı olması gerekiyor. Bu belge ise 2021 Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’na göre şöyle anlatılıyor:

 “Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya TC kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi)”

FOTOĞRAF ŞARTI VAR MI?

Burada ifade edilen fotoğraflı kimlik belgesi ise velilerin aklını karıştırmış durumda. Birçok öğrencinin nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmuyor. Bu durumda bu öğrenciler sınava giremeyecek mi? Aslında bu ifade her yıl kılavuzda yer alıyor ve fotoğraflı kimlik de sınava girmek için zorunluluk taşımıyor.

Ancak biz yine de Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) sorduk. Kimlik kartında fotoğraf olması şartı bulunmuyor. Öğrencinin TC kimlik numarasının yazması yeterli.

Ayrıca öğrenciler, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlukarekodlu geçici kimlik belgesi/TC kimlik kartı talep belgesi ile sınava girebilecek.

 

 

 

08-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş