Arama sonuçları

2021 LGS sona erdi

2021 LGS sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik bu yıl dördüncü kez yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi.

LGS'ye giren öğrenciler saat 09.00'da okullarında hazır bulundu. Kovid-19 tedbirleri kapsamında okul bahçelerine öğrenci yakınları alınmadı.

Sırada bekleyen öğrencilere sosyal mesafeye uymaları yönünde uyarılar yapıldı. Görevliler tarafından kimlik kontrolü yapılan öğrenciler, sınıflara alındı.

Öğrencilerin sağlığı için okul bahçesine alınmayan velilerin dışarıda heyecanlı bekleyişi başladı.

İLK OTURUM 'SÖZEL BÖLÜM'

İki oturum halinde gerçekleştirilen sınavda ilk oturum sözel bölümde 20 Türkçe, 10'ar T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. Birinci oturum 10.45'te sona erdi. Soru başına 1.5 dakika düşen sınavın ardından 45 dakikalık mola verildi.

İlk oturumu tamamlayan öğrenciler, 45 dakikalık arada okulların bahçesinde zaman geçirdi. Sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda öğrencilere uyarıda bulunurken, bazı okullarda ise bu kurala uyulmadığı, öğrencilerin biraraya toplandığı dikkat çekti. Bazı öğrenciler arkadaşlarıyla sohbet ederken, bazıları da okulun koridor ve boş derslikler gibi bölümlerinde aranın bitmesini bekledi.

Bahçeye çıkan öğrenciler, okul kapısının arkasında bekleyen aileleriyle görüştü. Bazı öğrenciler sınavın çok kolay geçtiğini söylerken, bazıları da zorlandıklarını ifade etti.

İKİNCİ OTURUM 'SAYISAL BÖLÜM'

45 dakikalık aranın ardından saat 11.30'da matematik ile fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika sürenin verildiği ikinci oturum başladı. Soru başına 2 dakika düştüğü oturum 12.50'de sona erdi.

ÖĞRENCİLER VE YAKINLARI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAFTI

Sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve/veya yakınları, 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

SALGIN İÇİN ÖNLEMLER ALINDI

Kovid-19 tedbirleri kapsamında veliler okul bahçesine alınmadı. Sınav görevlileri temas gerektiren işlemlerde cerrahi eldiven kullandı. Sınav binalarında yedek maske ve el antiseptiği bulunduruldu.

Okul bahçesi ve koridorlarında maske takmak mecburiydi. Ancak sınav salonunda sıralar arasında yeterli sosyal mesafe bulunacağından isteyen öğrenciler, sınav esnasında maskesini çıkarabildi.

Sınava girecek öğrenciler ile sınav görevlilerinin Kovid-19 risk durumları takip edildi. PCR testi pozitif ve temaslı olan öğrencilerin ayrı salonlarda, gerekirse ayrı binalarda sınava alınması için planlama yapıldı.

SINAV SONUÇLARI 30 HAZİRAN'DA

Sınav,  973 yurtiçi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde, 17 bin 793 okulda ve 82 bin 355 salonda gerçekleştirildi.

LGS puanları 30 Haziran'da açıklanacak.

06-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş