Arama sonuçları

2021 LGS ve YKS nasıl değişecek? Konu sınırlaması gelir mi?

2021 LGS ve YKS nasıl değişecek? Konu sınırlaması gelir mi?

2021 LGS ve YKS nasıl değişecek? Konu sınırlaması gelir mi? Haziran ayında yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) müfredatında herhangi bir değişiklik olacak mı? Yaklaşık 4 milyon öğrencinin yanıtını merak ettiği soru bu.

2020-2021 öğretim yılı başladığında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2021 LGS’ye girecek öğrencilerin hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimde işlenen tüm konulardan ve kazanımlardan sorumlu olacaklarını açıklamıştı. Geçen yıl ise 23 Mart’tan sonra uzaktan eğitime geçilmesiyle hem LGS hem de YKS adayları yalnızca birinci dönem yüz yüze işlenen konulardan sorumlu oldu.

2021 LGS VE YKS NASIL DEĞİŞECEK? KONU SINIRLAMASI GELİR Mİ?

Bu yıl ise öğretim yılı başında öğrencilerin tüm konulardan sorumlu olacakları söylenmişken, tekrar tüm sınıf kademeleriyle uzaktan eğitime geçilince sınavların içeriği de merak edilmeye başlandı. Bakan Selçuk, 31 Aralık 2020 tarihine kadar sürecek uzaktan eğitim ile ilgili ilk yaptığı açıklamada, sınav müfredatında değişiklik olacağının sinyalini de verdi. Selçuk, sınav müfredatının  uzaktan eğitime uyumlu hale getirilmesiyle ilgili çalışmanın yapıldığını dile getirdi.

Ardından da katıldığı bir televizyon programında bunu yineledi. Sınavlara girecek 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri için sınav müfredatının uzaktan eğitime nasıl uyumlu hale getirileceğini tekrarladı. Selçuk, olağanüstü bir süreçten geçtiklerini söyleyerek, şunları dile getirdi:

ÖĞRENCİLERİN YÜKÜ NASIL AZALIR?

“Biz bu dönemde hep öğrencilerimizin lehine düşünmeye çalışıyoruz. Onların da karşılaştığı bu dünya çapındaki problemle baş etmelerini kolaylaştırmak için birtakım avantajlar sağlıyoruz.  Bu çocuklarımızın sınavla ilgili içerikler konusunda yüklerini azaltmak noktasında da bir çalışma var. Önümüzdeki hafta bununla ilgili bir açıklama yapılacak. Daraltılacak mı? Nasıl bir çerçeve çizilecek? Bu çok teknik bir konu.”

ÖĞRENCİ LEHİNE BİR KARAR

Peki öğrenciler tüm konulardan sorumlu olacaklar mı, yoksa konu sınırlamasına gidilecek mi? Selçuk, “"Bunu söyleyemeyiz. Geçen sene sadece birinci dönemin konularından sorumlu oldular. Zaten o en uç nokta, önümüzdeki haftayı bekleyelim. Çocuklarımızın lehine bir karar olabileceğini söyleyebilirim” dedi.

Kısaca önümüzdeki hafta LGS ile YKS konusunda öğrencilerin hangi konulardan ve kazanımlardan sorumlu olacaklarına ilişkin açıklama yapılacak gibi görünüyor.

YKS DEĞİŞİKLİKLERİ DE OLACAK

Selçuk, YKS’yi ÖSYM’nin yaptığını söylüyor ama ÖSYM sınav sorularını hazırlarken, MEB, müfredatını dikkate alıyor. Bakanlık, öğrencilerin hangi konulardan sorumlu olduğunu açıklıyor, ÖSYM de buna göre soru hazırlıyor. Tıpkı 2020 YKS’de olduğu gibi.

Yani YKS müfredatı ile ilgili, sınav sorularının hangi konularını kapsayacağını belirleyecek olan Milli Eğitim Bakanlığı.

20-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş