Arama sonuçları

2021 LGS ve YKS’ye girecek öğrenciler: Hangi dersleri yüz yüze alacaklar?

2021 LGS ve YKS’ye girecek öğrenciler: Hangi dersleri yüz yüze alacaklar?

2021 LGS ve YKS’ye girecek öÄŸrenciler: Hangi dersleri yüz yüze alacaklar? Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk bu soruya ne yanıt verdi?

Katıldığı televizyon programında Bakan Selçuk gündeme iliÅŸkin soruları yanıtladı."Yüz yüze eÄŸitimde hangi derslerin verileceÄŸine iliÅŸkin soruya Selçuk ÅŸu yanıtı verdi:

"Ä°lkokullarda hayat bilgisi, Türkçe, matematik dersleri veriliyor. 2'inci sınıflardan itibaren bunun yanı sıra bir saat yabancı dil var. 4'üncü sınıftan itibaren de bir saat din bilgisi var. Böyle baktığımızda aslolan yani çocukların esasen omurgada sorunlu olduÄŸu dersler. Çünkü biz müzikle sporla ilgili yakın teması gerektiren dersleri yapmıyoruz ama bu tür dersler hem EBA hem de okul için standart. 

2021 LGS VE YKS’YE GÄ°RECEK ÖÄžRENCÄ°LER: HANGÄ° DERSLERÄ° YÜZ YÜZE ALACAKLAR?

8'inci sınıflarda da LGS muhtevasında yer alan dersler var. Onlar da fen bilgisi, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve Ä°ngilizce dersleri. 12'inci sınıflarda ise YKS'ye hazırlık için olan dersler var. KiÅŸinin neyi seçtiÄŸine baÄŸlı olarak matematik, edebiyat, fizik, kimya, diÄŸer sosyal dersler olabilir. Hangi alana yöneldiÄŸine baÄŸlı olarak deÄŸiÅŸir." 

SINAVA GÄ°REN ÖÄžRENCÄ°LER Ä°ÇÄ°N EK DERS OLACAK MI?

Selçuk, "Sınava hazırlanan öÄŸrencilere yönelik ek yüz yüze eÄŸitim yapılacak mı?" sorusuna, "Bu planlama hazirandan beri var ve yapılıyor. Destekleme YetiÅŸtirme Kursu dediÄŸimiz kurslar var. Bu kurslar hafta sonları yapılıyor" yanıtını verdi. 

Sınava girecek öÄŸrenciyi sadece "sınav öÄŸrencisi" olduÄŸu için dikkate almadıklarını, sınava girecek öÄŸrencinin psikososyal durumunun ve beklentilerinin daha farklı, kaygısının yüksek olduÄŸunu ifade eden Selçuk, bu meseleye öÄŸrencilerin ruh saÄŸlığı açısından pedagojik olarak da baktıklarını söyledi. 

Lise 1, 2 ve 3'üncü sınıfların okula gelmediÄŸini anımsatan Selçuk, öÄŸrencilerin hafta sonları da okula gelebileceÄŸini, bu konuyla ilgili okul yöneticilerine yönelik son derece esnek yaklaşımları olduÄŸunu ifade etti. 

SINAVLAR NEDEN YÜZ YÜZE YAPILIYOR?

Bakan Selçuk, yüz yüze eÄŸitimde sınavların yapılma yöntemine iliÅŸkin ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Sınavlar yüz yüze olacak. Sınavlar yüz yüze olacağı için EBA TV'deki derslerin izlenmesi bir zaruret. Onu izlemezse sınavların içeriÄŸi oradan sorulacağı için öÄŸrenci açısında problem olabilir. Niye yüz yüze yapıyoruz? Çünkü eÄŸer sınav yapmazsak, yüz yüze yapmazsak ya da sınav ÅŸeklimizi dönüÅŸtürürsek ölçe deÄŸerlendirme açısında uzun vadeli en 4-5 seneyi kapsayan bir problem çıkıyor. Problem ÅŸu, öÄŸrencilerin öÄŸrenme kayıpları arttıkça bir sonraki yılın öÄŸrenme içeriklerini almayla ilgili zemin basamak basamak ortadan kalkıyor. O yüzden de bu öÄŸrenme kayıplarını aza indirmemiz lazım."

Destekleme YetiÅŸtirme Kurslarında 1 milyon 68 bin öÄŸrencinin olduÄŸunu aktaran Selçuk, ÅŸöyle dedi: "Eksikleri varsa tamamlayalım diye bu kursları yapıyoruz. ÖÄŸrencilerimiz hafta sonları 8-10 kiÅŸilik küçük sınıflarda öÄŸretmenlerimizin sayesinde sorma, soru çözme, konu anlatımı gibi her türlü eksiÄŸini gideriyor. Bunu ÅŸimdi artırarak devam ettireceÄŸiz."

KOVÄ°D-19 TESTÄ° POZÄ°TÄ°F ÇIKARSA

Selçuk, bir öÄŸretmende Kovid-19 testinin pozitif çıkması durumunda algoritmada yer alan maddelere göre, öÄŸretmenin müÅŸahede odasına alındığını, en yakın saÄŸlık kuruluÅŸuna çaÄŸrı yapıldığı ve karantinaya alındığını kaydetti.

Selçuk, her okulda Kovid-19 Takip Kurulları'nın olduÄŸunu ve onların öÄŸretmende veya öÄŸrencide herhangi bir pozitif vaka çıkması durumunda her aÅŸamayı takip ettiÄŸini anlattı.  

SaÄŸlık kuruluÅŸu ve ilgili uzmanın önerileri doÄŸrultusunda hareket ettiklerini belirten Selçuk, ÅŸöyle dedi:

"Diyelim ki, bütün okulun karantinaya alınması gerekiyor, alırız. Önemli olan saÄŸlık. Bu saÄŸlık koÅŸulları dikkate alınarak da bizim eÄŸitimi sürdürmemiz."

OKUL SERVÄ°SLERÄ° NASIL DEZENFEKTE EDÄ°LÄ°YOR?

Servisçiler Odası'yla okul servislerinin dezenfekte edilmesi üzerine aylardır çalıştıklarını dile getiren Selçuk, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Çocukların yarısı okula geldiÄŸi için servislerin de yarısı dolu. Bu yüzden risk orada da yarıya iniyor. Bu bir ön koÅŸul. Her bir çocuÄŸun nerede nasıl servise bindiÄŸi, hepsi bizde kayıtlı. Okul servisleri dezenfekte edilmediÄŸinde ciddi riskler taşıyan bir ortam. Bunun da ne kadar aralıkla nasıl yapılacağının bir standardı var. Bu konuyla ilgili bir el kitabı var. Bu el kitabında hangi gün, nasıl, ne kadar süreyle, yapıldıktan sonra havalandırma için ne kadar süre geçmesi gerekiyor? Çünkü dezenfektanın kullanılması halinde hemen oraya öÄŸrencilerin ya da öÄŸretmenlerin binmesi doÄŸru deÄŸil."

07-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

PaylaÅŸ