Arama sonuçları

2021 LGS-YKS: Sınav müfredatı değişecek mi?

2021 LGS-YKS: Sınav müfredatı değişecek mi?

2021 LGS-YKS: Sınav müfredatı değişecek mi? 31 Aralık 2020 tarihine kadar resmi ya da özel tüm okullarda, özel öğretim kurslarında, okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze değil, eğitim uzaktan yapılacak. Bu süreçte sınavlar başta olmak üzere uzaktan eğitimin nasıl olacağına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kararın alınmasından yaklaşık 24 saat sonra açıklama yaptı.

Bu açıklamaya göre okullarda 31 Aralık 2020 tarihine kadar yüz yüze ya da uzaktan sınav olmayacak. Sınavlarla ilgili planlamalar salgın sürecinin seyrine göre ayrıca gerçekleştirilecek, okul yönetimlerimiz ve öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilere duyurulacak. Yani sınavların nasıl yapılacağı belli değil. Bu arada yine yanıtlanması gereken soru bazı okullarda birinci dönemin ilk sınavları bitti, bazılarında yarım kaldı, bazılarında ise hiç yapılmadı. Yapılanlar ise e-okul sistemine işlendi. Bu notlar ne olacak? Notu olmayanlar ne yapacak? Sanırım önümüzdeki günlerde bu netleşir.  

2021 LGS-YKS: SINAV MÜFREDATI DEĞİŞECEK Mİ?

Özel öğretim kurslarında da okul öncesi eğitim kurumları da kreşler de diğer kademeler gibi uzaktan eğitimde olacak. Bunun anlamı YKS-LGS kursları da uzaktan yapılacak, yüz yüze olmayacak. Yine okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacak. Yalnızca özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki “bireysel eğitimler” yüz yüze olabilecek.

Haftalık ders programları okullarca hazırlanıp öğrenciler ile velilere ulaştırılacak. Uzaktan eğitim sürecinde adres ise TRT EBA ve EBA platformu olacak.

Bakan Selçuk, açıklamada öğretim yılının başından bu yana tekrarladığı “tüm müfredattan sorumlu olunacak” sözüne yer veriyor. Selçuk, “Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacaklardır” diyor.

SINAV MÜFREDATI NASIL OLACAK?

Yalnız açıklamada şöyle bir bölüm var: “Merkezi sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için sınav müfredatının uzaktan eğitim sürecine uyumlu hâle getirilmesiyle ilgili çalışmalarımız sürmektedir. Ayrıntıları önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Bu açıklama sizin aklınıza da aynı soruyu getiriyor mu?

LGS ve YKS’de öğrencilerin sorumlu olacakları konularda değişiklik olacak mı?

18-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş