Arama sonuçları

2021 YKS başvuruları başladı

2021 YKS başvuruları başladı

2021 YKS başvuruları başladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 26-27 Haziran tarihlerinde yapılacak olan 2021 YKS için başvurular başladı. Sınava başvurular 4 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında yapılacak. 26 Haziran 2021 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 27 Haziran 2021 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.

2021 YKS BAŞVURULARI BAŞLADI

Adaylar başvurularını, 04 Şubat 2021 tarihinden itibaren elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00’dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecekler.

HES KODUYLA GİRİLECEK

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabilecekler.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILABİLECEK

İsteyen adaylar, bu yıl ilk kez YKS'ye e-Devlet üzerinden de başvurabilecek. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı sahibi adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin e-Devlet şifreleriyle e-Devlet Kapısı uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kayıt olacak. Bu durumdaki adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kayıt olduktan sonra MEB e-Okul sisteminde de ortaöğretim bilgileri bulunuyorsa bir başvuru merkezine gitmeksizin 2021-YKS başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilecek.

YKS başvuruları, bugünden itibaren 2 Mart'a kadar alınacak. Başvurudan önce adayların HES kodunu edinmiş olmaları gerekecek. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığı'nın https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek.

Bu yılki YKS yerleştirme işlemlerinde 2020-TYT puanını kullanmak isteyen adaylar ile sadece "Özel Yetenek Sınavı" sonuçlarına göre öğrenci alacak yükseköğretim programlarına başvurmak isteyen adayların, 2020-TYT dönüştürülmüş puanlarının hesaplanabilmesi için YKS'ye başvurmaları gerekiyor.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2021-MSÜ) başvuran adaylar da Milli Savunma Bakanlığı tarafından Milli Savunma Üniversitesi'ne yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için 2021-YKS'ye başvuracak.

ÜCRETLER NE OLDU?

Geçtiğimiz sene oturum başına 70 TL olan sınav ücreti ise, 2021 yılı için oturum başına 90 TL'ye çıkarıldı. Bu kapsamda, 

  • Sadece TYT’ye girecek adaylar 90 TL
  • TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 180 TL,
  • TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 270 TL yatıracaklar.

Adaylar, sınava ilişkin ayrıntılı bilginin bulunduğu kılavuza ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecekler.

2021 YKS kılavuzu ve başvuru sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

04-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş