Arama sonuçları

2021 YKS: Üçüncü oturum YDT başladı

2021 YKS: Üçüncü oturum YDT başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca 81 ilde ve Lefkoşa'da düzenlenen, 2 milyon 607 bin 903 adayın başvuru yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) başladı.

YKS'NİN SON OTURUMU BAŞLADI

Saat 15.45 itibarıyla başlayan YDT'de adaylar, saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmadı. Adaylar, soruları yanıtlamak için 120 dakika süre kullanacak. 

Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak sınavda toplam 80 soru yer alacak. YDT'ye 130 bin 522 aday katılacak.

ADAYLAR VE REFAKATÇİLERİ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDAN MUAF

Tam gün sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı bugün, sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçiler 05.00-19.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. Bugün kırtasiyeler ve fotoğrafçılar 07.00-18.00 saatleri arasında açık olabilecek.

SINAVDA KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ALINDI

Sınav binalarının/okulların sınavdan önce detaylı temizliği yapıldı ve dezenfekte edildi.

YKS'nin her oturumunda, koronavirüs önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı. İsteyen adaylar, dezenfektanlarını yanlarında getirdi. Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla birlikte lateks eldiven dağıtıldı. İsteyen adaylar ve görevliler, maske ve siperlikleri ile geldi.

Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmadı. Adaylar, sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirildi.

KOVİD-19 DURUMU OLAN ADAYLAR, AYRI BİNALARDA SINAVA ALINIYOR

Kovid-19 durumu olan adaylar, tüm sınav merkezlerinde hazırlanan yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alınıyor.

27-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş