Arama sonuçları

2021 YKS ve LGS ertelenebilir mi? Bakan Selçuk ne dedi?

2021 YKS ve LGS ertelenebilir mi? Bakan Selçuk ne dedi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tam kapanma sürecindeki vaka sayılarının 17 Mayıs’tan sonra okullarda hangi sınıf kademelerinde yüz yüze eğitime geçileceğini belirleyeceğini söyledi. Yüz yüze sınavların ise ortaokulların yüzde 30’nda, liselerin ise yüzde 40’nda tamamlandığına değinen Selçuk, illerin risk haritasına göre de yüz yüze sınav tarihlerin illere göre değişebileceğini söyledi.

Selçuk, TRT Haber’de katıldığı programda öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. Selçuk, haziran ayında yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ertelenmesine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

SINAVLAR ERTELENİR Mİ?

Öğrencilerin yarısına yakını bir an önce olsun, bitsin, zamanında yapın diyor. Bir kısmı da erteleyin, biraz daha çalışalım diyor. Kendi durumlarına göre yorum yapıyorlar. Ertelenmesine ilişkin bir kararımız söz konusu değil. Ama hep şunu söylüyoruz. Okulların kapanmasını Bilim Kurulu’nun tavsiyesi, Sağlık Bakanlığı verileri etkiledi. Bu veriler etkili oluyor. Ama ertelenmesiyle ilgili bir karar yok.

 

28-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş