Arama sonuçları

2022 LGS: İkinci nakil uygulamasında son gün

2022 LGS: İkinci nakil uygulamasında son gün

2022 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla öğrenci alan liseler ile yerel yerleştirme yani sınavsız öğrenci alan liseler için son kez yapılacak nakil uygulaması bugün son buluyor. İki kez yapılacak LGS nakil uygulamasının bu sonuncusunda yerleştirme sonuçları ise 8 Ağustos’ta açıklanacak.

İlk nakil uygulaması başladığında özel okula giden öğrencilerin kayıt çekmeleriyle birlikte aralarında Galatasaray Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi gibi liselerin de yer aldığı okullarda boş kontenjanlar oluşmuştu. İkinci nakil uygulaması için de benzer durum söz konusu. Yine kayıt çeken öğrenciler nedeniyle okullarda boş kontenjanlar bulunuyor. Tercihleri yaparken velilerin bu durumu da dikkate almaları gerekiyor. 

YA AÇIK LİSE YA DA MESLEK VE İMAM HATİP

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan liseler için yapılan bu son nakil uygulamasında herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler için 9-17 Ağustos tarihlerinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvuruları alınacak. Sonuçları ise 19 Ağustos’ta açıklanacak. Bu dönemde de genel olarak meslek ve imam hatip liselerinde boş kontenjan olduğu için ya bu okulları tercih edeceksiniz ya da açık lise ile özel okula gideceksiniz.

TABAN PUANLAR OLUŞACAK

Nakil uygulamasının son bulmasıyla birlikte artık okulların taban puanları oluşacak. Okullar açıldıktan sonra başlayacak nakil başvurularında ise bu taban puanlar dikkate alınacak. Yani bir okulda boş kontenjan olursa başvuracaklar için son giren öğrencinin puanınına eşit ya da yüksek olması kuralı geçerli olacak. 

05-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş