Arama sonuçları

2022 YKS: Bu nasıl güncelleme: Kılavuzda da YÖK Atlas ‘eksik’ çıktı

2022 YKS: Bu nasıl güncelleme: Kılavuzda da YÖK Atlas ‘eksik’ çıktı

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) iki gün önceden açıklandı ama adayların tercihlerinde kullanacakları hem ÖSYM’nin bugün güncelleyerek yayımladığı YKS tercih kılavuzu da yine güncellendiği duyurulan YÖK Atlas da eksik bilgilerle çıktı.

Yaklaşık 3 milyon adayın üniversite tercihi için tercih yapması bekleniyor.

ADAYLAR BU KAYNAKLARI KULLANIYOR

Adayların tercih yaparken kullandıkları iki temel kaynak var. Bunlardan birisi ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzu, diğeri ise YÖK Atlas. Bu iki kaynağın da güncellendiği duyurulmuş olsa da tercih yapmak için bu kaynakları kullananlar eksiklerle karşılaştı.

Bundan önceki yıllarda YKS tercih kılavuzunda vakıf yükseköğretim kurumlarının yıllık öğrenim ücretleri,  KDV dahil olup olmadığı, ödeme koşulları, gelecek sene ne kadar zam olacağı başta olmak üzere tüm bilgilere ulaşılırdı. Bu yılın kılavuzunda ise birçok üniversitenin öğrenim ücreti bilgisi yok. Bunun yerine üniversitelerin kendi internet siteleri adres gösteriliyor.

YÖK ATLAS'TA BİLGİLER NEREDE?

Gelelim YÖK Atlas’a. Bu kaynağı kullanırken de Tercih Sihirbazı’na girdiğinizde bölümlerin karşısında mercek ile gösterilen bir bölümü tıkladığınızda özel koşulları görüyordunuz. Kılavuzdaki gibi burada da bölümlerin karşısında özel koşullar rakamlar halinde yer alıyor ve her rakamı tıklağınızda ücret dahil olmak üzere o bölümün koşullarını buluyordunuz. Bu yıl ise mercek işaretini tıkladığınızda karşınıza sadece rakamlar çıkıyor ve karşıları boş.

EKSİK GÜNCELLEMELER TEPKİ ÇEKTİ

Adayların tercihlerini kolaylaştıran bu iki kaynağın da eksik çıkması hem rehber öğretmenlerin hem de adayların tepkisine neden oldu. Rehber öğretmenler, en azından YÖK Atlas’ta özel koşullar bölümünün acil olarak güncellenmesi gerektiğini dile getiriyor.

Tercih işlemleri, 5 Ağustos saat 23.59'da sona erecek.

HABERİMİZDEN SONRA EKLENDİ

Bu arada haberimizden sonra YÖK Atlas'a özel koşullar bölümü eklendi ancak tercih yapmak için üye olma ise sık sık sitenin çökmesi yüzünden sıkıntı yaratıyor.

 

 

27-07-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş