2026 LGS: İlk nakil sonuçları açıklanıyor
500 tam puan alan 452 öğrencinin bulunduğu 2026 Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) ilk nakil yerleştirme sonuçları açıklanıyor. Sonuçların açıklanmasının ardından ikinci nakil tercih başvuruları başlayacak. Başvurular 10-12 Ağustos tarihleri arasında alınacak ve sonuçlar 14 Ağustos'ta ilan edilecek.
NAKİL UYGULAMASI NEDİR?
nakil uygulamasına katılmaya her öğrencinin hakkı var. Ancak unutulmaması gereken bir nokta var. Bir okula yerleşen öğrenci nakil uygulamasına katılırsa ve bir okula yerleşirse önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılır.
Her dönemde; merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), pansiyonlu okullar için de en fazla 3 (üç) okul tercihi yapılabilecek.
Herhangi bir okula yerleşmeyen öğrenciler ise yerel tercih yapmak zorunda. Bu öğrenciler ilk 2 (iki) okulu kayıt alanından seçmek şartıyla en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabilecekler. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 2 (iki) okul seçilebilecek
Yine nakiller döneminde de tercih işlemleri e-okul üzerinden ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden gerçekleştirilecek. Yine tercih listesinin okul müdürlüklerince onaylanması gerekiyor.
KONTENJANA BAKILMADAN
Yerleştirmeye esas nakil tercihleri, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın seçilebilecek.
Öğrenci velisi düzeltme veya iptal işlemi için ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takviminde belirtilen tercih süreleri içerisinde okul (ortaokul) müdürlüğüne başvurarak başvurunun düzeltilmesi veya iptali talebinde bulunabilecek.
ÖZEL OKUL ÖĞRENCİLERİ
Özel okullarda kayıtlı öğrencilerin de her yıl olduğu gibi nakil uygulamasına katılma hakları bulunuyor.
500 TAM PUANLI ÖĞRENCİLER
İlk yerleştirme sonuçlarının ardından İstanbul Erkek ile Kabakaş Erkek Almanca bölümleri 500 tam puanla kontenjanını doldurdu. İki lisenin hazırlık sınıfına 500 tam puan alan 180 öğrenci yerleşmişti.
09-08-2026

