Arama sonuçları

2026 LGS; Tarih değişti, sınav 13 Haziran'da yapılacak

2026 LGS; Tarih değişti, sınav 13 Haziran'da yapılacak

2026 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tarihi milli maç nedeniyle değiştirildi. Sınav, 13 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AKP grup toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken,  14 Haziran’da yapılması planlanan LGS'nin 13 Haziran’a çekilmesi için çalışma başlatıldığını açıklamıştı. 

MEB tarafından yapılan açıkmaya göre Türk Milli Takımı'nın Dünya Kupası'na katılması kesinleşince ve maç  14 Haziran yani LGS'nin yapılacağı günün sabahında saat 07.00'de oynanacak olması üzerine LGS tarihi bir gün öne yani 13 Haziran Cumartesi gününe çekildi.

İŞTE MEB AÇIKLAMASI

MEB tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

"Bakanlığımızca daha önce paylaşılan sınav takvimi doğrultusunda, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilecek “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav”ın 14 Haziran 2026 Pazar günü yapılması planlanmış ve kamuoyuna duyurulmuştu.

Açıklanan 2026 FIFA Dünya Kupası maç takvimine göre A Millî Futbol Takımımızın Avustralya millî takımıyla aynı tarihte Türkiye saatiyle 07.00’de oynayacağı müsabaka sonrasında ülke genelindeki olası kutlama etkinliklerinden doğabilecek hareketlilik, yüksek ses ve trafik yoğunluğu gibi durumların öğrencilerimizin odaklanmalarını ve sınav uygulamasının sağlıklı biçimde yürütülmesini etkileyebileceği değerlendirilmiştir.

Tüm bu hususlar doğrultusunda, 2026 yılı LGS kapsamındaki merkezî sınavın, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü yapılması kararlaştırılmıştır. 

OTURUM SAATLERİ AYNI KALDI

Merkezî sınavda yer alan oturum saatlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup birinci oturum (Sözel Bölüm) saat 09.30, ikinci oturum (Sayısal Bölüm) ise saat 11.30’da başlayacaktır.

Diğer yandan öğrencilerimizin sınav öncesi süreçlerden etkilenmemesi adına sınavın gerçekleşeceği okul ve kurumlarda fiziki hazırlıkların tamamlanması amacıyla 12 Haziran 2026 Cuma günü örgün eğitim kurumlarında eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilecek ve bu tarihte öğretmenler 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır.

Öğrencilerimizin emek ve gayretlerinin karşılığını en sağlıklı ve güvenli koşullarda alabilmeleri için süreç Bakanlığımızca titizlikle yürütülecektir. Sınava girecek tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

03-04-2026


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş