Arama sonuçları

2026 LGS tarihi değişiyor mu?

2026 LGS tarihi değişiyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AKP grup toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 14 Haziran’da yapılacak olan Liseye Geçiş Sınavı'nın (LGS) 13 Haziran’a çekilmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı. Tekin, şu ifadeleri kullandı:

PAZAR YERİNE CUMARTESİ

"Milli takımımız maçı nedeniyle LGS sınavını pazar yerine cumartesi günü yapmak üzere bir çalışma içindeyiz. Eğer bir engel yoksa sınavı bir gün önce yapmayı planlıyoruz"

Tekin, sürece ilişkin detayları aktarırken şu şekilde konuştu:

"Milli Takımı'mız Dünya Kupası'na katılınca maç takvimine baktık. 14 Haziran günü yani LGS'yi yapacağımız gün sabah 07.00'de Milli Takımı'mızın maçı var. Dolayısıyla biz çocuklarımızın gönüllerinin Milli Takım'la beraber olmasını arzu ettiğimiz için sınavı pazar günü değil, cumartesi günü yapmak için bir çalışma içerisindeyiz. Eğer hukuki anlamda bir engel yoksa sınavı bir önceki gün yapmayı planlıyoruz."

01-04-2026


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş