Arama sonuçları

2026 LGS'ye yapay zeka destekli gözetim gelecek

2026 LGS'ye yapay zeka destekli gözetim gelecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yıl ilk kez Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) yapay zekâ destekli görüntü işleme özelliğine sahip kamera sistemlerinin kullanılacağını açıkladı. İngiltere’de düzenlenen Dünya Eğitim Forumu’na katılan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

13 Haziran’daki Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilecek merkezî sınavda alacakları yeni önlemler hakkında bilgi veren Tekin, geçen yıl sınavla ilgili çıkan iddialara karşılık yeni adımlar atılacağını kaydetti.

OKULLARA KAMERA KURULACAK

Tekin’in LGS ile ilgili açıklamaları şöyle:

KAMERA KURULACAK: LGS kapsamında gerçekleştireceğimiz merkezî sınavda önemli bir yeniliği devreye alıyoruz. Bu yıl, sınavın yapıldığı salonlar kameralı salonlar olacak. Bu kapsamda Türkiye genelindeki tüm sınav binalarında giriş kapılarının bulunduğu ve üst aramalarının yapıldığı alanlara, sınav yönetim sürecinin yürütüldüğü ve sınav evrakı kutularının açıldığı toplantı alanlarına, ayrıca bazı sınav binalarında sınav salonlarına yapay zekâ destekli görüntü işleme özelliğine sahip kamera sistemlerinin kurulumunun yapılmasına başlandı.

ÖZEL OKULLARDA YÜKSEK NOT: E-okuldan bütün özel okullar, resmi okullar, oralardaki not aralıkları, biz hepsini takip ediyoruz. Bir anomali olduğu zaman müfettişlerimiz hemen müdahale ediyorlar ve ilgililere ceza veriliyor.

 

Kaynak: Milliyet

 

22-05-2026


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş