Arama sonuçları

21 genç kadın müzisyene 'destek' geliyor

21 genç kadın müzisyene 'destek' geliyor

51. İstanbul Müzik Festivali ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) işbirliğinde verilen "Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu", bu yıl 21 genç kadın müzisyene katkı sağlayacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamaya göre fondan yararlanacakların isimleri şöyle:

KİMLER YARARLANACAK?

Naz İrem Türkmen, Ceren Altınel, Gökçe Akkoyunlu, Defne Erdem, Ceylan Ölmez, Nihan Ulutan, Ayben Sever, Gizem Güllü, Eda Öncül. İlayda Gülümser, Ece Ataç, Beste Eser, Mercan Aldemir, Çağla Ulusev, Eylül Sümbül, İdil Olğar, Defne Kükürt, İpek Sinem Karali. İdil Naz Alıcı, Alara Hekimoğlu ve Perla Alara Kurşun.

Festival, genç kadın müzisyenlerin eğitimlerine yurt dışında devam etmesine, yarışmalara ve orkestra seçmelerine katılmalarına veya iyi bir enstrümana sahip olmalarına katkıda bulunuyor.

Fondan yararlanmaya hak kazanan müzisyenlere, ihtiyaç duydukları oranda fon paylaştırılacak.

11 HAZİRAN'DA SÜREYYA OPERASI'NDA

Fonu almaya hak kazanan müzisyenler, 1-17 Haziran'da gerçekleştirilecek festivalde konser verecek. TSKB işbirliğiyle 11 Haziran'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi'nde gerçekleşecek konserde, projenin bu yılki kanaat önderi, Veriko Tchumburidze de müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşacak.

Festivalin TSKB desteğiyle Cumhuriyet’in 100. yılı anısına sipariş ettiği ve genç müzisyen Cem Esen tarafından bestelenen eser de ilk konserde yorumlanacak.

 

28-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş