Arama sonuçları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği 103'üncü yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta kutlanıyor.

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarih. Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar verdi. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etti.

İLK NE ZAMAN KUTLANDI?

23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlandı. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla, ardından da her yıl onlarca ülkenin katılımıyla uluslararası boyutta kutlamalar başladı. Dünyada çocuklarına “bayram” hediye eden tek ülke Türkiye.

Büyük önder Atatürk, çocukları milletin geleceği olarak görüyordu. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak da milli egemenlik gününü onlara armağan etti. Çocukları, Cumhuriyetin ve milli egemenliğin bekçisi olarak gördü.

Mustafa Kemal Atatürk bakın ne diyor:

 “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

 

23-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş