Arama sonuçları

285 öğretmen ve 165 öğrenci yurt dışı deneyimi yaşadı

285 öğretmen ve 165 öğrenci yurt dışı deneyimi yaşadı

Karabük'te Erasmus+Projeleri Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitimi Akreditasyonu kapsamında bu yıl 285 öğretmen ve 165 öğrenci yurt dışına gitme imkanı buldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, yurt dışına giden öğretmen ve öğrencilerle buluştu.

Etkinlikte konuşan Akbaş, program kapsamında bu yıl 285 öğretmen ile 165 öğrencinin yurt dışı deneyimi kazandığını söyledi.

YURTDIŞINDA DENEYİM

Müdürlük AR-GE birimi ve okul proje yürütme ekipleri tarafından hazırlanan okul eğitimialanında 3, mesleki eğitim alanında da 2 projenin 362 bin 329 avro hibe desteği almaya hak kazandığını aktaran Akbaş, şunları kaydetti:

"Erasmus+Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında 7 yıl boyunca hibe alacak olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesindeki kurumlarda eğitim alan öğrencilerimiz, bu yılın ilk hareketliliğini gerçekleştirmek üzere yurt dışı staj ve işbaşı gözlem hazırlıklarını tamamladı. Bu akreditasyon kapsamında müdürlüğümüzün konsorsiyum üyesi olan okul ve kurumlarımızdan her yıl onlarca öğrenci Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde staj ile işbaşı gözlem faaliyetlerini gerçekleştirecektir.

Okul eğitimi alanında projelerimizde yer alan, okullarında etkinlik ve faaliyet gerçekleştiren ve farkındalık oluşturan öğretmenlerimiz ile akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda başarı kaydetmiş öğrencilerimiz yurt dışına çıkma imkanı bulmaktadır. Böylece farklı kültürleri yerinde tanıma ve yabancı dillerini geliştirme fırsatına erişmektedirler."

12-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş